Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εμμανουηλίδου: «Φιλοδοξώ να κατεβάσω πολύ τους χρόνους μου»

Published

on

Η νεαρή σπρίντερ θα διανύσει τη 2η χρονιά της στην κατηγορία των κορασίδων και μετά από τα 5 περσινά πανελλήνια ρεκόρ έχει σίγουρα υψηλές βλέψεις.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Πέρυσι η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατάφερε να κάνει δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στα 60μ. του κλειστού στίβου (7.58 και 7.54) και άλλες 3 φορές στα 100μ. ανοιχτού στίβου (11.96, 11.96 και 11.94). Επίσης μαζί με τις Τραγουστή, Κριμίτσα και Παπανδρέου κατάφεραν στην συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου στο Βόλο να βελτιώσουν το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας τους στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. (46.65). Το 2020 θα ξεκινήσει όμως με αλλαγές, αφού μαζί με την προπονήτριά της, Κατερίνα Αλεξοπούλου, πήραν την απόφαση να αλλάξουν έδρα και να ενσωματωθούν στις δυνάμεις του ΑΣΣ Αλέξανδρου Μακεδονίας. Η ίδια η αθλήτρια από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης δηλώνει πολύ χαρούμενη με αυτή τους την επιλογή.

Ως προς το αγωνιστικό της σχεδιασμό η 16χρονη σκοπεύει να κάνει ένα πέρασμα από τον κλειστό και στη συνέχεια να μπει στον ανοιχτό με φόρα για το διπλό στόχο των 100μ. και 200μ. Ως προς τη στοχοθέτησή της, το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς είναι για εκείνη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Ριέτι της Ιταλίας και στη συνέχεια η Γυμνασιάδα που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Κίνα.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο Sportsfeed τα εξής: «Ίσως κάνουμε ένα πέρασμα από τον κλειστό στα 60μ., πιθανότατα κάποια ημερίδα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλω να βελτιώσω το 7:54 που είναι και Εθνικό ρεκόρ. Το βάρος όμως θα το ρίξουμε στον ανοιχτό, όπου θα αγωνιστώ στα 100μ. και στα 200μ. και φιλοδοξώ να κατεβάσω πολύ τους χρόνους μου. Το μεγάλο μας όνειρο είναι το Ευρωπαϊκό Κ18 στο αγαπημένο μου Ριέτι όπου είχα το 2018 τον 1ο μου αγώνα εκτός Ελλάδος. Επίσης θα επιδιώξω να κερδίσω στο πανελλήνιο σχολικό προκειμένου να συμμετάσχω στην Παγκόσμια Γυμνασιαδα στην Κίνα τον Οκτώβριο».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/