Connect with us

ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ

Η αναγνώριση των πασαδόρων

Published

on

Καλημέρα και Καλή χρονιά… Με υγεία, χαμόγελα και χωρίς μάσκες. Πάντως τέτοια αναγνώριση της στήλης από την ΕΣΑΠ δεν την περιμέναμε με την επανέναρξη των αγώνων.

αποκαλύπτει ο Πασαδόρος
[email protected]

Στην Casa De Padel πανηγυρίζουν για την επιστροφή στη δράση 2 μήνες και 13 ημέρες μετά το τελευταίο σερβίς (2/11, Κηφισιά-ΠΑΟ), αλλά θα εξηγήσουμε παρακάτω πως λίγο έλλειψε να… τιναχθεί η (δεύτερη) πρεμιέρα στον αέρα.

  • Η σημερινή στήλη, η πρώτη της σεζόν, θα ξεκινήσει με… δυναμικό τρόπο, όπως είναι και το υγειονομικό πρωτόκολλο με το οποίο θα διεξάγονται οι αγώνες της βόλεϊ λιγκ και το οποίο, σύμφωνα με την ΕΣΑΠ, είναι ανώτερο από τα αντίστοιχα των Super League, Basket League.

Ο χαρακτηρισμός «δυναμικό», δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, στη χθεσινοβραδινή (Τετάρτη 13/1) σύσκεψη με τους διαιτητές η οποία ξεκίνησε στις 21:30 και τελείωσε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα…

  • Όσο διαρκεί ένα τάι μπρέικ περίπου διήρκησε και η τηλεδιάσκεψη, έτσι για να μπαίνουμε σ’ ένα ρυθμό όλοι, με τον Παντελή να ενημερώνει πως «… το Πρωτόκολλο θα διαμορφώνεται αναλόγως με τις συνθήκες που θα προκύπτουν. Κι εσείς (οι διαιτητές) αν δείτε κάτι που πρέπει να προστεθεί ή να αφαιρεθεί περιμένουμε τις προτάσεις σας».

Πολύ σωστή τοποθέτηση με τη μόνη επισήμανση ότι το νέο πρωτόκολλο εστάλη το πρωί της Τετάρτης στους διαιτητές οι οποίοι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν ιδέα αν θα κάνουν τεστ, που θα κάνουν τεστ, πως θα μετακινούνται εκτός νομών (ποιος θα εκδίδει τα απαραίτητα έγγραφα), που θα τρώνε όταν παίζουν αγώνες εκτός έδρας (η εστίαση είναι κλειστή).

  • Στην Casa De Padel όμως πάντα υπάρχει η αίσθηση του απρόοπτου κι έτσι όλα λύθηκαν χθες… Τεστ στην Αθήνα θα γίνονται στο διαγνωστικό κέντρο όπου έκαναν οι διαιτητές όταν η ΕΟΠΕ διοργάνωσε τις τελικές φάσεις Εφήβων, Νεανίδων και γενικά υπάρχουν διάφορες συμφωνίες κατά τόπους…

Α μιας και είπαμε ΕΟΠΕ, κάτι ανάλογο (ως προς τα τεστ) θα ισχύσει όταν με το καλό ξεκινήσει και η Α1 γυναικών… Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά.

  • Επιστρέφουμε όμως στα της ΕΣΑΠ και του πρωτοκόλλου της βόλεϊ λιγκ, το οποίο είναι ένας ύμνος στους πασαδόρους (άντε και στους προπονητές). Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί όπως αναφέρεται ένας αγώνας θα αναβληθεί εάν:
-Βρεθούν τρία θετικά κρούσματα ή
-Βρεθούν θετικοί και οι δύο πασαδόροι μιας ομάδας ή
-Βρεθούν θετικοί ο προπονητής και ο βοηθός του!

  • Διαγώνιοι, κεντρικοί, ακραίοι και λίμπερο παρακαλούνται πριν από κάθε ματς να κάνουν ένα pasillo (πασίγιο) στους δύο πασαδόρους τους και να τους προσέχουν σαν τα μάτια τους…

Αυτό που προκαλεί όμως απορία είναι το γεγονός ότι ο Παντελής αν και άριστος γνώστης της διεθνούς σκηνής του Ευρωπαϊκού βόλεϊ (και πρόεδρος στη VLA μην ξεχνάμε) δεν πήρε χαμπάρι ότι κοτζάμ Τρεντίνο έπαιξε στον όμιλο του Champions League (σιγά τη διοργάνωση θα πει κάποιος) χωρίς τους δύο πασαδόρους της που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες όμως έχει κι άλλα ωραία το πρωτόκολλο (δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη) καθώς στην Α’ φάση δεν υπάρχει κανένα όριο στις αναβολές λόγω Covid, αλλά στη δεύτερη φάση (όπου θα κριθεί ο τίτλος) τότε μετά τα δύο ματς αν δεν μπορείς να παίξεις λέγεται ότι προβλέπεται… μηδενισμός.

Είπαμε όμως είναι δυναμικό το… πρωτόκολλο και αν κάτι δε μας αρέσει θα το αλλάζουμε. Άλλα είναι που δεν αλλάζουνε…

  • Βγήκε η εγκύκλιος μεταγραφών για την Α1 γυναικών, ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει (για να υποστηρίξει και τις θέσεις του), αλλά όλα τα λεφτά θα είναι η τροποποιημένη προκήρυξη για να δούμε τι αλλαγές θα προκύψουν (και βασικά αν θα υπάρχουν κυρώσεις για αυτούς αποχωρήσουν).

Αλήθεια ποιος σύλλογος πρότεινε: «Λόγω της ιδιαιτερότητας που ισχύει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, είτε αγωνιστεί, είτε αποχωρήσει»; Μη βιαστεί κανείς να απαντήσει γιατί απ’ ότι φαίνεται η οι διαρροές από τις τηλεδιασκέψεις της Α1 γυναικών δεν ήταν σωστές ή κάποιοι άλλα έλεγαν προφορικώς κι άλλα ζητούν γραπτώς.

  • Εξ ου κι ο κοινός καημός Παντελή και Γιώργου «εμείς κάναμε τα πάντα για να παίξουμε και κάποιοι δεν θέλουν».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/