Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ιταλία: Το πάθημα των γυναικών, μάθημα για τους άνδρες

Published

on

Η ιταλική Λίγκα με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την απόφαση της να μεταφέρει τον τελικό του Super Cup από την ιστορική Arena της Βερόνα, στο κλειστό γήπεδο της πόλης

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τα όσα έγιναν στην Βιτσέντσα και παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τη αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, ήταν το καμπανάκι του κινδύνου για τη λίγκα των ανδρών, η οποία άφησε στην άκρη το ‘θέλω’ και εφάρμοσε το ‘πρέπει’.

«Η δύσκολη επιλογή μας να εγκαταλείψουμε την ιδέα να διεξαχθεί ο τελικός σε υπαίθριο χώρο, σε ένα από τα πιο όμορφα μνημεία του κόσμου, υπαγορεύεται από λόγους ασφαλείας που αφορούν τους αθλητές», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η Λίγκα κι αφού σημειώνει ότι είχε πάμπολλες επαφές με εξειδικευμένες εταιρείες σε θέματα αγωνιστικών χώρων, συμπληρώνει: «λαμβάνοντας υπόψη αυτό που συνέβη πρόσφατα στη Βιτσέντσα κατά τη διάρκεια του γυναικείου Super Cup, κανένας δεν μπόρεσε να διασφαλίσει ότι σε περίπτωση υγρασίας το απόγευμα, το γήπεδο θα ήταν σε τέτοια κατάσταση που θα μπορούσαν οι αθλητές να παίξουν με ασφάλεια».

Κι αφού ο πρόεδρος της Λίγκας Μάσιμο Ρίγκι παραδέχθηκε με θλίψη: «Το να παίξουμε στην Arena τηςΒερόνα ήταν το όνειρό μας δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία».

Έτσι ο τελικός της 25ης Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Βερόνα, αλλά στο κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιεί ως έδρα η τοπική ομάδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/