Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Καλές επιδόσεις από τους Έλληνες στις ΗΠΑ

Published

on

Ρωμαίου, Σπανουδάκη και Μαχαίρας δείχνουν έτοιμοι για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων του σαββατοκύριακου που μας πέρασε.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου έκανε πολύ καλή εμφάνιση στους περιφερειακούς αγώνες στο Νόρμαν της Οκλαχόμα αφού είχε δύο άλματα πάνω από τα 13μ. με το καλύτερο, το 13.33μ. (-0.2), να της χαρίζει τελικά το αργυρό μετάλλιο.
Η επίδοσή είναι καλύτερη από το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23 του Γκέβλε, η Κερκυραία αθλήτρια όμως πρέπει να την επαναλάβει σε αγώνα-κριτήριο. Στο βάθρο ανέβηκε με δύο συναθλήτριές της από το Κάνσας Στέιτ και λόγω της ημέρας αφιέρωσαν με ένα σημείωμα και οι τρεις τα μετάλλια στις μητέρες τους.
Με την επίδοσή της φάνηκε ότι επανέρχεται στα υψηλά άλματα μετά από τρία χρόνια αφού ισοφάρισε την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της, την οποία είχε πηδήξει στα Βενιζέλεια το 2016. Θυμίζουμε ότι φέτος έχει πηδήξει στις 29 Μαρτίου και 13.40μ. στο Όστιν του Τέξας με τον άνεμο όμως να είναι λίγο πάνω από το όριο, στο +2.1.
Αφού επιστρέψει στην Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι δε θα δυσκολευτεί πολύ να επαναλάβει το μεγάλο άλμα σε αγώνα που εντάσσεται στη λίστα του ΣΕΓΑΣ, το οποίο θα τη στείλει και επίσημα πλέον στη Σουηδία.

Ο Ιάσονας Μαχαίρας στους αγώνες Conference USA στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, τρεις εβδομάδες μετά το μεγάλο 18.45μ. με την ανδρική σφαίρα, έριξε βολή στα 17.86μ. και δείχνει ότι σύντομα θα ανέβει και πάλι πάνω από τα 18μ. Το όριο των 18.50μ. με την εξάκιλη σφαίρα για το Μπόρας είναι κάτι παραπάνω από εφικτό για αυτόν δεδομένου ότι έχει 19.49μ. από πέρυσι.

Η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη δημιούργησε προσδοκίες με το εξαιρετικό 57.95 στη δισκοβολία στα μέσα Απριλίου. Χθες σημείωσε 52.94μ. στον αγώνα Big 10 στην πόλη της Αϊόβα ξεπερνώντας για 5η φορά φέτος το όριο για το Γκέβλε (52.00μ.) , αν και ακόμα επίσημα δεν είναι στην αποστολή. Να σημειωθεί ότι στον αγώνα είχε άλλες τρεις βολές πάνω από τα 52.00μ. και στο σύνολο κατέλαβε τη 2η θέση. Συγκαταλέγεται στις αθλήτριες που δε θα δυσκολευτούν να πετύχουν το όριο σε έναν από τους αγώνες κριτήρια, πιθανά με το που γυρίσει στην Ελλάδα.

Η Δήμητρα Γναφάκη στο Μάντσι της Ιντιάνα έτρεξε τα χαμηλά εμπόδια σε 62.30 στον προκριματικό της Παρασκευής για να βελτιώσει την επίδοση της σε 62.10 στον τελικό του Σαββάτου καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Σίγουρα δε βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο του 2016, στη χρονιά στην οποία έκανε το ατομικό της ρεκόρ με 58.48, αλλά δείχνει μικρή βελτίωση.

Χαμηλά ύψη για τα δεδομένα του καταγράφει ακόμα ο Αντώνης Μέρλος που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκεύη στο Φέιτβιλ της Βόρειας Καρολίνα πήδηξε με την πρώτη πάνω από τα 2.07μ. και στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 2.12μ. για να πάρει τελικά την 11η θέση. Νικητής ο συνομήλικός του, Τζουβόν Χάρισον, των ΗΠΑ με 2.24μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/