Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μία επιπλέον θέση στο ranking των 20χλμ βάδην για τις γυναίκες

Published

on

Μια θέση επιπλέον υπάρχει στο ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο αφορά στο αγώνισμα των 20χλμ βάδην των γυναικών.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η Τσέχα βαδίστρια Ανέζκα Ντραχότοβα τίθεται εκτός (προσωρινά) καθώς σε έλεγχο που της είχε γίνει λίγο πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Τότε η Ντραχότοβα είχε ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Η πλευρά της αθλήτριας έχει ζητήσει να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα όμως θεωρείται απίθανο να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή η Ντραχότοβα τελεί σε προσωρινό αποκλεισμό και θα παραμείνει για αρκετές εβδομάδες μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της από τα αρμόδια όργανα της τσεχικής υπηρεσίας αντί-ντόπινγκ.
Μέχρι και σήμερα, η Ντραχότοβα ήταν στο Νο45 της Ολυμπιακής κατάταξης και διεκδικούσε την Ολυμπιακή πρόκριση έχοντας ατομικό ρεκόρ 1:26:53 το οποίο είναι και ρεκόρ Τσεχίας. Η τιμωρία της τη βγάζει εκτός διεκδίκησης μιας εκ των 60 θέσεων της Ολυμπιακής πρόκρισης και αυτό είναι καλό νέο για τον ελληνικό στίβο που έχει τρεις βαδίστριες, την Κυριακή Φιλτισάκου, την Παναγιώτα Τσινοπούλου και τη Χριστίνα Παπαδοπούλου που διεκδικούν με κατάταξη την πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/