Connect with us

ΔΟΕ

Μια πολιτικός θα αξιολογεί τις υποψηφιότητες για τους Ολυμπιακούς

Published

on

Η μέχρι το 2020 πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 53χρονη Κροάτισσα. διαθέτοντας πολύ καλές δημόσιες σχέσεις και ισχυρό λόμπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προεδρικής της θητείας στην Κροατία, έγινε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παρά το γεγονός πως δε διαθέτει καθόλου παρελθόν στον αθλητισμό.
Η αμερικανοθρεμμένη Γκράμπερ Κιτάροβις (γυμνάσιο στο Λος Άλαμος, πανεπιστήμιο στο Τζορτζ Ουάσινγκτον. υποτροφία Φουλμπράιτ για τον Κένεντι και το Χάρβαρντ) πέρασε από ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και την πρεσβεία της Κροατίας στις ΗΠΑ, πριν γίνει πρόεδρος.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που στο πρόσωπό της βλέπουν μια υποψήφια για διάδοχο του Τόμας Μπαχ και επιμένουν ότι επιλέχθηκε για τη θέση στην επιτροπή αξιολόγησης καθώς είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες.
Θα ξεκινήσει από τους χειμερινούς του 2030 όπου φαβορί είναι η Ιαπωνία με το Σαπόρο και στη συνέχεια θα ασχοληθεί με τους Αγώνες του 2036.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/