Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μπόρας 2019: Μεγαλώνει η αποστολή, πρωταγωνιστές οι ρίπτες

Published

on

Μετά το χθεσινό φεστιβάλ ρίψεων και τις τέσσερις νέες προσθήκες ριπτών στην αποστολή για Μπόρας, αξίζει να δούμε πως διαμορφώνεται η αποστολή ως τώρα αλλά και ποιοι ακόμη αναμένεται να προστεθούν σε αυτή.

τηςΠηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Μέχρι τώρα η αποστολή έχει 12 αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής και με το παραπάνω θα έλεγε κανείς αφού οι επιδόσεις των περισσοτέρων είναι αρκετά πάνω από τα όρια. Αυτή την στιγμή, από τους δώδεκα αθλητές οι επτά είναι ρίπτες ενώ οι τέσσερις άλτες και μόλις δύο στο βάδην. Αρκετοί από τους αθλητές τυπικά ανήκουν ακόμη στην κατηγορία Κ18 και στο Μπόρας θα είναι πιθανότατα οι μικρότεροι, όπως για παράδειγμα η Τζένγκο που είναι 16 ετών. Παρ’ όλα αυτά, βάσει επιδόσεων, αρκετοί φαίνεται να διεκδικούν μετάλλια ειδικά στις ρίψεις. Τζένγκο και Φραντζεσκάκης είναι ίσως τα πιο πιθανά μετάλλια, με τους δύο αθλητές να βρίσκονται στο Νο.1 του κόσμου με εξαιρετικές επιδόσεις ενώ βελτιώνονται συνεχώς.
Ακόμη, ο Τσίτσος στον ακοντισμό και η Κοσμίδου στην σφυροβολία όπως και η Καρύδη στα οριζόντια άλματα και ο Σάντας στο επί κοντώ είναι από τις πιθανές διακρίσεις της ελληνικής αποστολής έχοντας φτάσει κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ με το ξεκίνημα της σεζόν.
Η αποστολή αναμένεται να μεγαλώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί όσο πλησιάζουμε την κορύφωση στην αγωνιστική περίοδο. Πιθανότατα να γίνει μάχη για την τρίτη θέση στην σφυροβολία εφήβων, αφού οι δύο θέσεις από τις τρεις που δικαιούται κάθε χώρα έχουν ήδη καταληφθεί, και πλέον την τελευταία πολιορκούν ο πιο έμπειρος Θοδωρής Ζιώγας και ο νεαρός αλλά με ταλέντο Ορέστης Ντουσάκης. Τα ριπτικά αγωνίσματα προβλέπεται να εμπλουτιστούν με αθλητές αφού η Σοφία Κεσσίδη κυνηγάει το όριο στην δισκοβολία και σύμφωνα ε τις δυνατότητες της αθλήτριας είναι σε θέση να το πιάσει και να δείξει έναν πολύ καλό εαυτό όπως και η Παναγιώτα Φρίγγη στην σφυροβολία που το όριο φαίνεται εντός των δυνατοτήτων της.
Ο Ιάσονας Μαχαίρας στην σφαιροβολία ερχόμενος στην Ελλάδα έχει ως πρώτο στόχο το όριο και δύσκολα θα το χάσει ενώ, έχοντας ξεκινήσει την χρονιά με μεγάλο ατομικό ρεκόρ, και ο Γεράσιμος Καλογεράκης θέλει να βρεθεί στην ίδια θέση με τον Τσίτσο, κερδίζοντας μια θέση στην αποστολή. Επίσης, οι νεαροί Κώστας Μπουζάκης στην δισκοβολία και Αναστασία Ντραγκομίροβα στην σφαιροβολία, άλμα εις μήκος και στο σύνθετο, αν όλα είναι έτοιμα με τα χαρτιά της, θα διεκδικήσουν θέσεις μεταξύ των αθλητών ενώ στο σύνθετο θα διεκδικήσει μια θέση και η Μαργαρίτα Τσουκαλά. Πέραν των ρίψεων, ο Γιάννης Γρανιτσιώτης στα 100μ. έχει σίγουρα το όριο στα πόδια του όμως ερχόμενος από περίοδο αποκατάστασης θα προσπαθήσει να μην ζοριστεί για να αποτρέψει τυχόν προβλήματα αλλά και ο Σωτήρης Χύτας ς θα διεκδικήσει την τρίτη και τελευταία θέση στο άλμα επί κοντώ εφήβων.

Ακολουθούν όσοι στελεχώνουν μέχρι στιγμής την ελληνική αποστολή για το Μπόρας 2019:
Αθλητής/αθλήτρια – αγώνισμα – φετινή επίδοση – όριο
Παναγιώτα Δόση (άλμα εις ύψος) – 1.83μ. όριο –1.80μ.
Κωνσταντίνος Ζάλτος (σφυροβολία) – 70.32μ. όριο – 69.00μ.
Σπυριδούλα Καρύδη (άλμα εις μήκος, άλμα εις τριπλούν) – 6.23μ. , 13.25μ. όριο – 6.15. / 12.80μ.
Σταυρούλα Κοσμίδου (σφυροβολία) 59.52μ. όριο – 58.00μ.
Μαρία Μαγκούλια (σφαιροβολία) 15.03μ. όριο – 14.60μ.
Γιάννης Ρίζος (άλμα επί κοντώ) 5.20μ. όριο – 5.10μ.
Αντώνης Σάντας (άλμα επί κοντώ) 5.30μ. όριο – 5.10μ.
Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός) 59.94μ. όριο – 50.00μ.
Δημήτρης Τσίτσος (ακοντισμός) 72.00μ. όριο – 68.50μ.
Μαργαρίτα Τσουκαλά (ακοντισμός) 50.32μ. όριο – 50.00μ.
Όλγα Φιάσκα (10χλμ βάδην) 48:29 όριο – 49:15.00
Κυριακή Φιλτισάκου (10χλμ βάδην) 48:00 όριο – 49:15.00
Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) 81.62μ. όριο – 69.00μ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/