Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ναράνχο: «Μου έχει λείψει η Εθνική, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος για φέτος»

Published

on

Πρόλαβε τον… αποκλεισμό στη Γερμανία στο παρά ένα και από σπίτι του στις Κανάριες Νήσους ο Γκιγιέρμο Ναράνχο μίλησε στο Sportsfeed.gr για την πανδημία, την Εθνική και τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στις 12 Μαρτίου η Bundesliga κατέβασε ρολά, με την Πότσδαμ να βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας… Ο Γκιγιέρμο Ναράνχο δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα πλέι οφ και στις 17 είχε προγραμματίσει την αναχώρηση του για την Ισπανία.

Ωστόσο κάπου εκεί άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με την πτήση του Ομοσπονδιακού τεχνικού να αναβάλλεται, αλλά για καλή του τύχη την επομένη αναχώρησε για την Τενερίφη κι από εκεί ακτοπλοϊκώς έφτασε και στις Κανάριες Νήσους.

«Την ακριβώς επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται πέρα των αεροπορικών πτήσεων και η οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη νησί, οπότε μάλλον είμαι τυχερός», μας είπε ο Ισπανός τεχνικός που μαζί με τους υπόλοιπους νησιώτες βιώνει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση απ’ ότι η ηπειρωτική Ισπανία.

«Εδώ είμαστε μία από τις περιοχές της Ισπανίας με τα λιγότερα κρούσματα και ένα στοιχείο που το επιβεβαιώνει αυτό είναι τις τελευταίες ημέρες περίπου το 60% των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι ελεύθερο».

Ο Γκιγιέρμο έχει χρόνο να αφιερώσει στον 6χρονο γιο του και περιμένει τις οριστικές εξελίξεις για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, με τον ίδιο να μην κρύβει την ανυπομονησία του να βρεθεί ξανά με τις Ελληνίδες διεθνείς, αλλά ταυτόχρονα και την απαισιοδοξία του για το πως θα κυλήσει το καλοκαίρι.

«Αυτό που βιώνει η ανθρωπότητα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο και είναι κάτι πιο… πάνω απ’ όλους. Δεν εξαρτάται από εμάς το τι θα γίνει και ναι μεν η CEV στην πρόσφατη ανακοίνωση της διατήρησε ως έχει το πρόγραμμα των προκριματικών, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι θα προκύψουν νέες αλλαγές γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι στα μέσα Αυγούστου που ξεκινούν οι αγώνες θα έχουν αποκατασταθεί οι μετακινήσεις. Κι εδώ θέλω να πω ότι κάποια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θεσπίσει ένα πρωτοκόλλο για πολίτες που ζουν στις χώρες μέλη της για να διευκολύνει τέτοιου είδους ζητήματα», τόνισε ο Γκίγιε και συνέχισε:

«Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι μου έχει λείψει πολύ η Εθνική ομάδα. Μιλάω με τα κορίτσια, έχω συνέχεια επαφές με την Ομοσπονδία, μακάρι τελικά να πάνε όλα καλά και να ξεκινήσουμε κι αυτή τη σεζόν, αλλά όπως είπα και πιο πριν δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος».

Όσο δύσκολη και περίεργη είναι η σεζόν των εθνικών ομάδων, άλλο τόσο αναμένεται να είναι κι αυτή που θα ακολουθήσει σε συλλογικό επίπεδο με τον Ναράνχο να συνεχίζει την επόμενη διετία στην Πότσδαμ, καθώς η αλήθεια είναι ότι στη Γερμανία υπάρχει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά απ’ ότι σε άλλες χώρες.

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει την επόμενη σεζόν κι η αλήθεια είναι ότι ακούγονται διάφορα. Για παράδειγμα στην Τουρκία και την Ιταλία λέγεται ότι υπάρχουν και αρκετά προβλήματα και ειδικά στην Τουρκία κάποιες ομάδες ίσως αγωνιστούν χωρίς ξένες.

Απώλειες είχαμε και στη Γερμανία με το ξαφνικό τέλος της σεζόν, καθώς οι ομάδες στηρίζονται πολύ στα εισιτήρια και στα πλέι οφ, όμως αυτό που βλέπω είναι ότι οι ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι οι πιο ενεργές στο μεταγραφικό κομμάτι. Πλέον σ’ αυτά τα πρωταθλήματα έρχονται αθλήτριες που δύσκολα θα τις βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες δεν παίρνουν τα συμβόλαια που μπορεί να είχαν στην Ιταλία ή την Τουρκία, αλλά επιλέγουν να αγωνιστούν κάπου όπου νιώθούν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά καθώς ότι κι αν γίνει θα πληρωθούν αν όχι στο 100%, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/