Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ Παρίσι: Κορυφαίες μονομαχίες και Στεφανίδη-Μόρις vol4

Published

on

Μεγάλες μάχες θα δούμε στο ντάιαμοντ λιγκ της γαλλικής πρωτεύουσας αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί κορυφαία δίδυμα που συναγωνίζονται για τα πρωτεία στα αγωνίσματά τους.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα βρίσκεται στις 24 Αυγούστου στο Παρίσι για να συνεχίσει τη διεκδίκηση της κατάκτησης του 4ου σερί διαμαντιού στο άλμα επί κοντώ. Η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια εμφανίζεται όλο και πιο αισιόδοξη με κάθε της αγώνα και δείχνει να έχει ανοδική πορεία, αφού το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο πέρασε τα 4.75μ. για να κάνει φετινό ρεκόρ. Βασική της αντίπαλος θα είναι η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα δυνατά τη χρονιά με 4/5 αγώνες πάνω από τα 4.70μ. (4.76μ., 4.72μ., 4.66μ., 4.82μ., 4.75μ.). Αξίζει να δούμε αν θα μπορέσει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο σε αυτή την τεράστια σεζόν, απέναντι σε μία σαφώς πιο γραμμικά φορμαρισμένη Στεφανίδη. Θα είναι η τέταρτη φετινή τους συνάντηση καθώς ήδη έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε Σαγκάη, Ρώμη και Ραμπάτ.

Την πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα «ΗΠΑ εναντίον Ευρώπης» θα κάνει ο Ρενό Λαβιλενί με τον Σαμ Κέντρικς στο άλμα επί κοντώ ανδρών, αλλά και ο Νόα Λάιλς με τον Τούρκο Ραμίλ Γκουλίεφ στα 200μ. Εντός της έδρας του όμως θα βρουν και τον άλλοτε Ευρωπαίο σταρ του αγωνίσματος, Κριστόφ Λεμέτρ που προσπαθεί να βρει τα βήματά του μετά από μεγάλη περίοδο τραυματισμών. Οι Γάλλοι δε θα μπορούσαν να παραλείψουν από τη διοργάνωσή τους το δικό τους πρωταθλητή κόσμου-έκπληξη Πιερ Αμπρουάζ Μπος, που νίκησε όλα τα μεγάλα ονόματα στα 800μ. του Λονδίνου το 2017.

Άλλες δυνατές μάχες θα είναι αυτές του άλματος εις ύψος με τον Καταριανό Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ και τον Ιταλί μισοξυρισμένο Τζιανμάρκο Τάμπερι, το εγχώριο ντέρμπι του τριπλούν με τους Αμερικάνους Κρίστιαν Τέιλορ και Γουίλ Κλέι, το αντίστοιχο νοτιοαμερικάνικο ντέρμπι στο τριπλούν γυναικών με την Κολομβιανή Κατερίν Ιμπαργκουέν και την Βενεζολάνα Γιούλιμαρ Ρόχας και την ευρωπαϊκή μονομαχία της δισκοβολίας με την Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς και την αγαπημένη του παριζιάνικου κοινού, Γαλλίδα Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/