Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ: Τρομερές επιδόσεις στο Μονακό και νίκη Τεντόγλου

Published

on

Στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνονται τρομερές επιδόσεις στο στίβο και σήμερα το ντάιαμοντ λιγκ του Μονακό δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ξεκινώντας από τις ελληνικές συμμετοχές, ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το μήκος κάνοντας το καλό του άλμα στην προσπάθεια που έπρεπε. Πήδηξε στον τελικό γύρο (6ο άλμα) 8.24μ και κέρδισε με τον Τάτζαϊ Γκέιλ και τον Τομπάιας Μόντλερ που είχαν άκυρα στο 60. Νωρίτερα ο Γκέιλ πήδηξε 8.29μ και ο Σουηδός έκανε ατομικό ρεκόρ με 8.27μ.
Στο επί κοντώ των γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη δείχνει ότι θα είναι έτοιμη στον αγώνα που πρέπει (τελικός Ολυμπιακών). Πέρασε το 4.80μ και δοκίμασε στο 4.90μ χωρίς επιτυχία. Νικήτρια του αγώνα η Κέιτι Ναζότ που έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 4.90μ όμως σε μίτινγκ και αγώνες επίδειξης. Το 4.80μ πέρασε και η Αντζέλικα Σιντόροβα που ήταν 3η.

Τρομερό 1.500αρι από την Κενυάτισσα Φέιθ Κιπγιέγκον που τερμάτισε σε 3:51.07! Επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο, αποτελεί εθνικό ρεκόρ Κένυας και 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών! Η δεύτερη Σιφάν Χασάν, τερμάτισε σε 3:53.60 που είναι η 2η καλύτερη της (έχει 3:51.95 που είναι και ρεκόρ Ευρώπης) και 9η καλύτερη όλων των εποχών.

Εξαιρετικό 1.500αρι και από τον Τίμοθι Τσέρουιγιότ που εκτός Κένυας δε χάνει με τίποτα και από κανέναν, αλλά στα τράιαλς της χώρας του ήταν 4ος και έμεινε εκτός Ολυμπιακών. Με 3:28.28 έκανε ατομικό ρεκόρ και ανέβηκε στην 7η θέση της λίστας όλων των εποχών, αλλά 5ος Κενυάτης.

Ο φρέσκος από το παγκόσμιο ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας στα 400μ εμπόδια με 46.70 Κάρστεν Βάρχολμ, έτρεξε την 12η ταχύτερη κούρσα όλων των εποχών με 47.08.

Τα αποτελέσματα:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/