Connect with us

EDITORIAL

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται…

Published

on

Από το βράδυ του Σαββάτου όταν και το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΓΓΑ ανακοίνωσαν την επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της βόλεϊ λιγκ, άλλοι χάρηκαν, λίγοι στεναχωρέθηκαν και πολλοί… δικαιώθηκαν.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

«Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται…», το γνωστό σύνθημα που ήταν μεγάλο σουξέ τις δεκαετίες ’80, ’90 κι έφτασε να γίνει και τραγούδι από τον αείμνηστο Χάρι Κλιν, επέστρεψε στα… τσαρτς του ελληνικού βόλεϊ εδώ και λίγες ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΣΑΠ η απόφαση αυτή «είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων, μεθοδικών και επίμονων προσπαθειών του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρνατόρου, των εκπροσώπων των Τ.Α.Α., του Π.Α.Σ.Α.Π. και των στελεχών της Ε.Σ.Α.Π.», ενώ στην ανακοίνωση του Υφυπουργείου γίνεται μια γενική αναφορά ότι «οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν κι άλλα ομάδα αθλήματα».

Η ΕΣΑΠ ευχαρίστησε τους πάντες εκτός την ΕΟΠΕ, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια καθώς ο… αγώνας τώρα δικαιώνεται.

Τώρα βέβαια πως μπορεί να δηλώνει δικαιωμένος κάποιος που τον περασμένο Σεπτέμβριο άκουγε τα στελέχη της ΓΓΑ να τον παροτρύνουν να περιλάβει τον περιοδικό έλεγχο των αθλητών μέσω των test στο υπό κατάθεση πρωτόκολλο αγώνων και η απάντηση του ήταν «μα εμείς δεν είμαστε αμιγώς επαγγελματική λίγκα και δεν έχουμε τα λεφτά για να το κάνουμε. Εκτός κι αν τα πληρώσει η Πολιτεία», είναι ένα πολύ καλό ερώτημα που χαλάει σε μεγάλο βαθμό το αφήγημα της δικαίωσης.

Κι όσο κι αν υπάρχει η άποψη «μην αφήνεις μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία», υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που διάολε πρέπει να ακούσουν κι ένα μπράβο γι’ αυτά που έκαναν.

Κυρίως ο Γενικός Γραμματεάς Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος έχει ακούσει και διαβάσει τα μύρια όσα, αλλά ποτέ δεν αντέδρασε και δεν άφησε την οργή να τον κυριεύσει παρά συνέχισε την προσπάθεια του.

Στην στήλη ‘πασαδόρος’ είχε αποκαλυφθεί ότι πριν από 10 ημέρες όταν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε τηλεδιάσκεψη με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τη ΓΓΑ είχε απευθυνθεί το ερώτημα γιατί δεν είχε κληθεί και το βόλεϊ.

Ερώτημα που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε ότι όσα συζητηθούν εκείνη την ημέρα θα αφορούν και το βόλεϊ.

Κι όταν ήρθε η ώρα της βολεϊκής τηλεδιάσκεψης αποδείχθηκε ότι είχε ετοιμάσει το έδαφος για τις θετικές εξελίξεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Η ΕΣΑΠ πάντως τον ΓΓΑ τον ευχαρίστησε ονομαστικά κι αυτό πρέπει να το σημειώσουμε, ωστόσο πέρα από το τυπικό της ανακοίνωσης και τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει ο καθένας, η αλήθεια είναι ότι ο Μαυρώτας λίγα λέει, πολλά κάνει και ελάχιστα φαίνονται.

Όσον αφορά τώρα την Α1 γυναικών, αν και τις πρώτες στιγμές μετά τις εξελίξεις με τη βόλεϊ λιγκ, προέκυψε ένα μπέρδεμα σχετικά με το αν έχει καταθέσει αναθεωρημένο πρωτόκολλο (το οποίο έχει κατατεθεί από τις 9/11, πέντε ημέρες μετά από αυτό της ΕΣΑΠ) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και εντός της εβδομάδας προκύχψουν κι εδώ ευχάριστα νέα.

Προφανώς οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να ανοίξουν όλες τις προπονήσεις μαζί, αλλά πλέον το μοναδικό πρωτάθλημα που έχει καταθέσει αναθεωρημένο πρωτόκολλο (στο οποίο περιλαμβάνεται ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος) και περιμένει έγκριση είναι αυτό της Α1 γυναικών και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Η Α1 γυναικών μπάσκετ και τα πρωταθλήματα πόλο δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, η Ομοσπονδία του χάντμπολ σήμερα γνωστοποίησε ότι ΘΑ στείλει αίτημα για επανέναρξη των προπονήσεων (με αναθεωρημένα πρωτόκολλα) οπότε η Α1 γυναικών είναι σε… σειρά προτεραιότητας.

ΥΓ 1: Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Αυγενάκη να βγαίνει μπροστά και να προσπαθεί πολύ ζεστά για να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις σε Α1 γυναικών βόλεϊ και μπάσκετ.

ΥΓ 2: Μπορεί δε να άργησαν στο Υφυπουργείο να πάρουν πρωτοβουλίες, αλλά μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το να κάνουν προπονήσεις οι ομάδες πόλο, χάντμπολ και futsal που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/