Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Κ18: Έπεσε η αυλαία με θετική συνολική εικόνα

Published

on

Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών για το 2019, με την Πάτρα και τη μεγάλη κατηγορία να παίρνει τη σκυτάλη.

Τρίκαλα Παναγιώτης Βότσης
[email protected]

Την εξοντωτική ζέστη του διημέρου θα ακολουθήσει καταιγίδα, όπως φάνηκε μετά από μία προειδοποιητική μπόρα στα μέσα του απογευματινού προγράμματος και αστραπές προς το τέλος της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του πανελληνίου Κ18 στα Τρίκαλα. Όπως η πρώτη, έτσι και η δεύτερη ημέρα μας επιφύλασσε καλές επιδόσεις και ρεκόρ που ανέβασαν τον πήχη στη διοργάνωση. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε στα αγωνίσματα της δεύτερης ημέρας:

Ρίψεις
Το απογευματινό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον τελικό της σφυροβολίας κορασίδων όπου η Παναγιώτα Φρίγγη προσπάθησε την μεγάλη βολή που όμως δεν της βγήκε, φτάνοντας στα 64.38μ. για να κατακτήσει την πρωτιά ενώ την ακολούθησε η μόλις 14 ετών Αφροδίτη Τζατζιμάκη με 60.16μ.
Στην δισκοβολία παίδων που ακολούθησε στο βοηθητικό ο Κώστας Μπουζάκης ξεχώρισε, όπως αναμενόταν, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ φτάνοντας τον δίσκο στα 60.56μ. και λιγότερο από 1μ. μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ του Στέφανου Χατζηνικολάου που είναι 61.22μ. και διατηρείται από το 1997.
Στη σφαιροβολία κορασίδων, η Μαρία Ανδρεάδη έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ και με βολή στα 15.43μ. επικράτησε στο αγώνισμα αφήνοντας δεύτερη την Μαρία Σουγλάκου με 15.16μ., επίδοση που αποτελεί επίσης ατομικό ρεκόρ για την αθλήτρια.
Στον ακοντισμό ο Οδυσσέας Τζεϊναρίδης εντυπωσίασε κάνοντας σχεδόν 3.00μ. ατομικό ρεκόρ αφού μπήκε στον αγώνα με 59.30μ. και έφτασε στα 62.10μ. για να πάρει δικαιωματικά τη νίκη.

Άλματα
Στο άλμα εις μήκος νεανίδων, η Αναστασία Ντραγκομίροβα έφτασε εύκολα στα 6.09μ. για να πάρει τη νίκη με 30 πόντους διαφορά και στους παίδες ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος επικράτησε με ατομικό ρεκόρ 7.23μ., όντας ο μοναδικός πάνω από τα 7.00μ. Δεύτερος ήταν ο νικητής των ψηλών εμποδίων, Βασίλης Αρβανίτης, που έδειξε ότι έχει ταλέντο και στα άλματα.
Στο άλμα εις ύψος των παίδων ο Γιώργος Μανδηλαράς επικράτησε στον αγώνα με 1.90μ., σε ένα αγώνισμα όμως που οι επιδόσεις κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.
Στο άλμα επί κοντώ νεανίδων η Μιλένα Πόστικα ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στα 4.00μ., που είχε από την παγκόσμια γυμνασιάδα του Μαρακές πέρυσι, και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Δρόμοι
Στα 800μ. παίδων ο Αλέξανδρος Αλέρου κατάφερε το 2/2 και πήρε τη νίκη και στα 800μ. με χρόνο 1:55.95 μετά τη χθεσινή του νίκη στα 400μ. και στις κορασίδες επικράτησε η Τρικαλινή Ευτυχία Γιουβρή με 2:15.84, μένοντας τρία δευτερόλεπτα μακριά από το ατομικό της ρεκόρ.
Στα σπριντ των 200μ. των παίδων ο Γιάννης Καριοφύλλης του ΓΣ Σκάλας Λακωνίας κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά όμως χρυσό, με εξαιρετικό χρόνο 21.46. Αποφάσισε να μη συμμετάσχει τελικά στα 200μ. λόγω ζέστης και επιπόνησης ο Γιάννης Γρανιτσιώτης, που πρόσφατα σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Στις κορασίδες η Ειρήνη Μινοπούλου του ΓΣ Γλυφάδας τερμάτισε πρώτη με νέο ατομικό ρεκόρ 24.82, κάτι αναμενόμενο λόγω της εξαιρετικής της φετινής πορείας που ξεκίνησε από το χειμώνα.
Στα 3000μ. η Κασσάνδρα Ντερβίση έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και έτρεξε το 3αρι σε χρόνο 10:26.49 ενώ είχε 10:31.02 και πήρε τη νίκη εν απουσία του φαβορί, της Βασιλείας Σπύρου, ενώ στους παίδες το νήμα έκοψε πρώτος ο Νίκος Σταμούλης με 8:51.09 κάνοντας το 2/2 μετά το χρυσό στο Κ20. Ακολούθησαν Πετρουλάκης και Μπούκλας κάτω από 9 λεπτά.

Εμπόδια
H Bασιλική Μιτσιούλη στα 400μ. με εμπόδια έτρεξε την απόσταση σε 62.61, φτάνοντας πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και κερδίζοντας το χρυσό ενώ στους παίδες ο Ευστράτιος Τζίμης κέρδισε με 55.60. Μεγάλη απούσα του αγωνίσματος η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κορασίδων Άννα Χατζηπουργάνη που ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα αυτές τις ημέρες και επέλεξε να μην κατέβει στα Τρίκαλα.

Σκυταλοδρομία + τελική βαθμολογία
Στα 4×400 παίδων οι αθλητές του ΑΣ Πελασγός Λάρισας ήταν νικητές με χρόνο 3:25.70 ενώ στις νεάνιδες πρώτες τερμάτισαν οι αθλήτριες του ΣΑΚΑ με 4:00.86.
Ως προς τη μάχη των συλλόγων, πρώτος στους παίδες και καλύτερος σύλλογος της επαρχίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που εντυπωσίασε με μεγάλο ατού τις ρίψεις. Στις κορασίδες επικράτησε ο ιδιαίτερα ανεβασμένος φέτος ΑΓΣΙ Ιωαννίνων, που δείχνει να κάνει εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/