Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Πάτρα 2019: Μάχη στα 400μ. εμπόδια ανδρών και στο βάθος Πολωνία

Published

on

Μεταξύ τεσσάρων κρίνεται η θέση για το ευρωπαϊκό ομάδων του Μπίντγκοτς, ο ένας όμως δε θα βρεθεί στον τελικό της Πάτρας.

Πάτρα Παναγιώτης Βότσης –[email protected]

Ο Πέτρος Κυριακίδης φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, οι συνθήκες όμως δεν τον έχουν ευνοήσει για να κάνει ένας αγώνας κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα. Έφτασε πολύ κοντά πριν μία εβδομάδα στο μίτινγκ της Βάρης, τα Δρόμεια, όμως έπεσε στο τελευταίο εμπόδιο και πέραν του ότι έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για ατομικό ρεκόρ, τραυματίστηκε στο χέρι. Λόγω του τραυματισμού αποφάσισε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στο αγώνισμα των χαμηλών εμποδίων στην Πάτρα, και αρκέστηκε στα 400μ. που έτρεξε χθες, στα οποία τερμάτισε δεύτερος πίσω από το Μιχάλη Παππά σε 46.98 και εξασφάλισε, λογικά, θέση για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400 του Μπίντγκοτς. Να σημειωθεί ότι στα εμπόδια έχει καλύτερη φετινή επίδοση 51.06 από τα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα.

Στα χαμηλά εμπόδια όμως αγωνίζεται ο Τρικαλινός Κώστας Νάκος που έδειξε σε καλή κατάσταση στα Δρόμεια. Εκεί, μετά την πτώση του Κυριακίδη ήταν αυτός που πήρε τη νίκη σε 51.05, χρόνος που αποτελεί ατομικό ρεκόρ του και για ένα εκατοστό την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα. Στην Πάτρα έχει επικεντρωθεί μόνο σε αυτό το αγώνισμα και κυνηγάει μία ακόμα καλύτερη επίδοση, κάτω από 51.00 για να πείσει τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα να τον επιλέξει.

Στη μάχη όμως μπαίνουν και οι δύο νέοι, Άρης Δρίτσας και Δημήτρης Λεβαντίνος, που χρειάζονται μεγάλο ατομικό ρεκόρ για να πάρουν τη θέση. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν πήγαν στο ευρωπαϊκό Κ23 του Γκέβλε τους έδωσε χρόνο για προετοιμασία και αναμένεται να τρέξουν πολύ καλά στην Πάτρα. Τo ατομικό ρεκόρ του Δρίτσα είναι 51.39 από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Τάμπερε και του Λεβαντίνου 51.47 από φετινό του αγώνα στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/