Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σαγκάη 2019: Τρεις ελληνικές συμμετοχές και μεγάλος ανταγωνισμός

Published

on

Το δεύτερο σε σειρά μίτινγκ του ντάιαμοντ λιγκ πλησιάζει με αρκετό ελληνικό ενδιαφέρον, έχοντας τρεις συμμετοχές Ελλήνων, αλλά και αρκετούς σταρ να επιστρέφουν ζητώντας νίκες.

τηςΠηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ξεκινώντας με τις ελληνικές συμμετοχές, η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα ανοίξει την σεζόν της στον ανοιχτό στίβο και θα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σταρ της βραδιάς ξεκινώντας τον πρώτο της αγώνα με αντίπαλες την Χόλι Μπρόντσο, που θα κάνει επίσης ντεμπούτο στην Σαγκάη, την Σάντι Μόρις που έχει ξεκινήσει φέτος με 4.76μ. και την Κινέζα Λι Λινγκ που έχει φετινό 4.61μ. Από το ίδιο μίτινγκ θα ξεκινήσει και η Νικόλ Κυριακοπούλου κάνοντας το ντεμπούτο της στην θερινή σεζόν, πάντα με στόχο την Ντόχα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί αντιμέτωπος με τον περσινό νικητή της Σαγκάης, Λούβο Μανιόνγκα, ο οποίος έχει ξεκινήσει την σεζόν με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με άλμα στα 8.35μ. (+0.3) αλλά και τον 22χρονο Κινέζο Τζιανάν Γουάνγκ που έχει ατομικό ρεκόρ 8.47μ. (+0.7) από τον περσινό Ιούνιο. Ο Έλληνας άλτης, από την άλλη, έχει προγραμματίσει την σεζόν του διαφορετικά, κλιμακώνοντας τα άλματά του μεθοδικά και στοχεύοντας να έχει την κορύφωση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο.


Εξαιρετικός αγώνας αναμένεται να γίνει στο άλμα εις ύψος με την επιστροφή του Ουκρανού Μπόγκνταν Μπονταρένκο στα άλματα μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την εγχείριση όπως και του Ιταλού Τζιανμάρκο Ταμπέρι στον ανοιχτό στίβο, μετά από μεγάλη περίοδο αποκατάστασης και το πρόσφατο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στον κλειστό στίβο ενώ στον αγώνα μπαίνει και ο Γερμανός περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Ματέουζ Ζιμπίλκο. Στην σφαιροβολία γυναικών η Κινέζα Λιτζιάο Γκονγκ επιστρέφει στην Σαγκάη για την πέμπτη της νίκη στο συγκεκριμένο μίτινγκ αλλά και να συνεχίσει το αήττητό της στον ανοιχτό στίβο που κρατά από το 2017, έχοντας ατομικό 20.38μ. ενώ την παράδοση θα προσπαθήσουν να χαλάσουν οι Ανίτα Μάρτον από την Λευκορωσία και η πρωταθλήτρια στο Βερολίνο 2018 η Πολωνέζα Παουλίνα Γκούπα. Στον ακοντισμό η συμπατριώτισσα της Γκονγ, Χουιχούι Λου θα επιδιώξει επίσης να κρατήσει τη νίκη στο μίτινγκ με τις Σουνέτ Βιλχόεν, ασημένια Ολυμπιονίκη από τη Νότια Αφρική και Κριστίν Χούσονγκ, πρωταθλήτρια Ευρώπης από την Γερμανία, να την κοντράρουν.

Στον ακοντισμό ανδρών, επίσης θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός με τον Γερμανό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή Τόμας Ρόλερ να στοχεύει μόνο στη νίκη και τον συμπατριώτη του Γιοχάνες Φέτερ να τον πολιορκεί στενά όπως και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης από την Τσεχία Γιάκουμπ Βάντλεϊχ .

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/