Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Σε πανικό η Σακοράφα, έκτακτο συμβούλιο στο ΣΕΓΑΣ

Published

on

Οι εξελίξεις στον ΣΕΓΑΣ είναι ραγδαίες και η Σοφία Σακοράφα φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό. Για άλλη μία φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προέβη σε ενέργειες εν αγνοία των μελών του ΔΣ.

Πρόκειται για ενέργειες που αφορούν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, ενέργειες με τις οποίες ελπίζει πως θα καταφέρει να αποποιηθεί ευθυνών και να αποτινάξει από πάνω της αυτούς που την στήριξαν να εκλεγεί πρόεδρος.

Δυστυχώς για τον ελληνικό στίβο όσοι δεν είχαν προσωπικό συμφέρον και όσοι βρίσκονταν μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, οι οποίοι εκπροσωπούν και τη μεγάλη πλειοψηφία του χώρου, πίστεψαν τα λόγια του απερχόμενου προέδρου Κώστα Παναγόπουλου και συστρατεύτηκαν με την Σοφία Σακοράφα στην αναμέτρηση με την Τασούλα Κελεσίδου. Σήμερα ενδεχομένως να το έχουν μετανιώσει όλοι τους μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρίν από δύο μήνες ακριβώς ο Κώστας Παναγόπουλος και όλη η ομάδα της ΑΚΑΣ με τους εκλεγμένους σήμερα στο ΔΣ (τακτικούς και αναπληρωματικούς) Ιάκωβο Πετσούλα, Παναγιώτη Μελαχρινό, Θανάση Χασκή, Γιάννη Λιούμπα, Γιάννη Μυστακίδη, Παναγιώτη Δημάκο, Παρασκευή Παχατουρίδου, Γιώργο Γιατρουδάκη, Γιάννη Θεμελίδη, Πέτρο Μαντά, δεν έβλεπαν κάποιο χρέος του ΣΕΓΑΣ και ψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό έστω και αν εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή από το πουθενά έλλειμμα 550.000 ευρώ.

Σήμερα, δύο μήνες μετά από αυτήν την γενική συνέλευση η οποία έγινε κάτω από πολύ περίεργες διαδικασίες, αυτό το χρέος φέρεται να έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 4 εκατομμύρια ευρώ και χωρίς αυτό το διάστημα να έχουν προκύψει κάποια άλλα έξοδα.

Και όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχει γίνει κάποιος οικονομικός έλεγχος στην ομοσπονδία. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσει ανοιχτά η πρόεδρος; Μπορεί να έχει προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς η ίδια είναι η επικεφαλής της ΑΚΑΣ και με αυτήν την παράταξη εκλέχθηκε πρόεδρος, όμως στην ομοσπονδία δεν μπορεί να ενεργεί αυθαίρετα.

Και όπως προκύπτει τα τελευταία 24ωρα αυτό κάνει σε πολλές περιπτώσεις.
Ο διευθυντής των δρομικών διοργανώσεων της ομοσπονδίας αλλά και διευθυντής μάρκετινγκ Μάκης Ασημακόπουλος όπως προκύπτει εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την ομοσπονδία. Δεν θα κρίνουμε αν ήταν πετυχημένος γιατί όλοι κρινόμαστε από το έργο μας, το ίδιο και ο Ασημακόπουλος. Για ποιό λόγο όμως εκδιώχθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά μετά από δύο δεκαετίες; Μόνο η πρόεδρος γνωρίζει.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Θανάσης Χασκής παραιτήθηκε και από την θέση του και από το διοικητικό συμβούλιο εντελώς απρόσμενα και ανεξήγητα. Δεν θα κρίνουμε αν ένας διαιτητής χειροσφαίρισης και παρατηρητής ποδοσφαίρου από την Άρτα θα μπορούσε να είναι γενικός γραμματέας στο στίβο, όταν αυτό το έκρινε η πλειοψηφία των σωματείων. Για ποιό λόγο όμως παραιτήθηκε μετά από 53 ημέρες στην θέση του; Μόνο η πρόεδρος γνωρίζει. 

Περισσότεροι από 35.000 δρομείς έχουν καταβάλει στον ΣΕΓΑΣ το αντίτιμο της συμμετοχής τους για τις διοργανώσεις του 2020 που τελικά ακυρώθηκαν λόγω ανωτέρας βίας. Τα χρήματά τους όμως που συνολικά εκτιμάται πως ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, δεν τους επιστράφηκαν ποτέ όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για ποιό λόγο η ομοσπονδία πήρε αυτό το ρίσκο και αυτή τη στιγμή απειλείται με αγωγές χιλιάδων ευρώ; Και που πήγαν αυτά τα χρήματα; Μόνο η πρόεδρος μπορεί να γνωρίζει.

Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε την κυρία πρόεδρο τι έχει να πει και πως θα πράξει. Για την ώρα πάντως συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για την ερχόμενη Τετάρτη, διότι έχει να διαχειριστεί και κάτι αποσπάσεις καθηγητών φυσικής αγωγής σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έδωσε μεγάλη μάχη για την εκλογή της στην προεδρία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/