Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σκέψεις για εγχώριους αγώνες κολύμβησης μέσα στον Απρίλιο

Published

on

Λόγω των συνθηκών δυστυχώς δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα ακόμα οι πρώτοι αγώνες κολύμβησης του 2021, κάτι που ίσως να αλλάξει μέσα στον μήνα που έρχεται.

Λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης χρήσης των πισινών για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους περισσότερους κολυμβητές δεν θα υπήρχε νόημα να μιλήσουμε για αγωνιστική δράση νωρίτερα από τον Απρίλιο. Όλο αυτό το διάστημα τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας αλλά και κολυμβητές-ριες που ανήκουν στις προεθνικές ομάδες της ΚΟΕ προσπαθούν να βρουν μίτινγκ στο εξωτερικό για να καταγράψουν επιδόσεις και να δουν τα αποτελέσματα της προπόνησής τους. Αγωνιστική δράση είχαμε μόνο στα δύο μίτινγκ του γκόλντεν τουρ στη Γαλλία το Φεβρουάριο και το Μάρτιο και σε αγώνες σε ΗΠΑ-Αγγλία από όσους σπουδάζουν στο εξωτερικό. Τις επόμενες ημέρες πάνω από 20 άτομα θα βρεθούν στο βουλγαρικό όπεν στη Σόφια (2-4/4) για να κυνηγήσουν έναν καλό χρόνο. Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα ενός τέτοιου ταξιδιού και που μόνο αν γίνουν αγώνες στην Ελλάδα θα αγωνιστούν.

Η πρώην και η νυν διοίκηση στην ΚΟΕ οφείλουν να συνεργαστούν σε αυτό το μεταβατικό στάδιο ώστε να δοθούν αγωνιστικές ευκαιρίες στους Έλληνες κολυμβητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι σκέψεις της προηγούμενης διοίκησης αφορούσαν στη διεξαγωγή δύο αγώνων κολύμβησης τα σαββατοκύριακα 10-11/4 και 17-18/4, πάντα σύμφωνα με το υπάρχον πρωτόκολλο για την πανδημία και με όλα τα μέτρα προστασίας και ελέγχου. Η επιλογή των ημερομηνιών είναι τέτοια ώστε να είναι αμφότερα τα μίτινγκ εντός της περιόδου πρόκρισης για το ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης. Στις 18 του μήνα λήγει η προθεσμία για την αποστολή της ονομαστικής λίστας για το ευρωπαϊκό. Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕ στην προκήρυξή της από το 2019 είχε αναφερθεί σε αποστολή τουλάχιστον 13 μελών που θα εξασφάλιζαν πρόκριση είτε μέσω ορίων είτε μέσω ποσόστωσης. Τα νέα δεδομένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ενθαρρυντικά, αφού παρά τις δυσκολίες γίνεται λόγος για συμμετοχή τουλάχιστον 18 κολυμβητών και κολυμβητριών στο ευρωπαϊκό. Η απόφαση αυτή είναι προς τιμήν της προηγούμενης διοίκησης της ΚΟΕ η οποία έχει στείλει ήδη στην LEN το νούμερο της αποστολής, μένει όμως να δούμε τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η στελέχωση της ομάδας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/