Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Στην Αλεξάντροβα ο πρώτος τίτλος της δεκαετίας

Published

on

Η Εκατερίνα Αλεξάντροβα επικράτησε στον τελικό του Σεντσέν της Έλενα Ριμπάκινα με 6-2, 6-4 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της νέας δεκαετίας στην WTA, αλλά και τον πρώτο στη καριέρα της. Βγήκαν τα ζευγάρια των τελικών σε Μπρίσμπεϊν και Όκλαντ.

του Θανάση Σταθόπουλου
[email protected]

Μπορεί στο περσινό τουρνουά η Ρωσίδα και Νο34 του κόσμου, να μην κατάφερε να περάσει στο δεύτεροι γύρο, χάνοντας από τη μετέπειτα κάτοχο του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα, ωστόσο 12 μήνες αργότερα κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος κερδίζοντας το τρόπαιο.
Στον τελικό απέναντι στην Καζακστανή Έλενα Ριμπάκινα, η 25χρονη Ρωσίδα ήταν εξαιρετική παραχωρώντας μόλις έξι γκέιμ στο παιχνίδι το οποίο και έκλεισε μέσα σε 73 λεπτά, εκμεταλλευόμενη μάλιστα μόλις τα έξι από τα συνολικά 15 μπρέικ-πόιντ. 
Στο Μπρίσμπεϊν (Brisbane International) Μάντισον Κις και Καρολίνα Πλίσκοβα θα διεκδικήσουν αύριο το τρόπαιο, με την πρώτη να επικρατεί της Πέτρα Κβίτοβα με 3-6, 6-2, 6-3 και τη δεύτερη να κερδίζει τη Ναόμι Οσάκα, μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό, με 6-7(10), 7-6(3), 6-2.
Στο τουρνουά του Όκλαντ (ASB Classic) ο τελικός θα είναι αμερικανική υπόθεση με τη Σερένα Γουίλιαμς να αντιμετωπίζει τη συμπατριώτισσά της Τζέσικα Πέγκουλα. Η Σερένα δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην επίσης Αμερικανίδα, Αμάντα Ανισίμοβα την οποία κέρδισε με 6-1, 6-1, μέσα σε 43(!) λεπτά, ενώ η Πέγκουλα έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός τελικού τη συμπαίκτρια της Σερένα στο διπλό, Καρολίνα Βοζνιάκι, με 3-6, 6-4, 6-0! 
Η Γουίλιαμς θα αγωνιστεί στον τελικό του απλού, ενώ αμέσως μετά μαζί με τη Βοζνιάκι, θα παίξουν στον τελικό του διπλού κόντρα στις Αμερικανίδες, Έζια Μουχάμαντ/Τέιλορ Τάουνσεντ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/