Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στη Βουδαπέστη με νεανική 4Χ200μ ελεύθερο

Published

on

Η ΚΟΕ αύριο θα ανακοινώσει την ομάδα για το 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει στη Βουδαπέστη 17-23 Μαΐου και ανάμεσά στους 18 που θα επιλεχθούν αναμένεται να είναι και τα 4 μέλη της 4Χ200μ ελεύθερο.

Η απόφαση αυτή που θα πάρει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΚΟΕ κρίνεται ιδιαίτερα θετική γιατί έτσι και θα κυνηγήσει η Ελλάδα την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο, αλλά και θα θέσει βάσεις για το μέλλον. Ο Κώστας Εγγλεζάκης είναι το σίγουρο μέλος της ομάδας με το 1:48.31 που έχει, ενώ με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που πρόσφατα σημείωσε 50.99 στο 100άρι καλύπτεται το κριτήριο των 2 μελών με ατομικό όριο στη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι επιλογές του Δημήτρη Νέγρη που πρόσφατα έκανε ατομικό στα 200μ ελεύθερο με 1:50.37 και βέβαια του Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος έχει το εξαιρετικό 1:48.88 από το εθνικό πρωτάθλημα του 2020. Αμφότεροι συγκαταλέγονται στα μέλη της ομάδας μέσω ποσόστωσης. Ίσως η Ελλάδα να είχε ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις στη συγκεκριμένη σκυταλοδρομία με την ένταξη του Ανδρέα Βαζαίου ή του Απόστολου Χρήστου στην τετράδα, όμως και οι δύο είναι ήδη πολύ πιεσμένοι με τα ατομικά τους αγωνίσματα και τις δύο σκυταλοδρομίες που έχουν ήδη (4Χ100μ ελεύθερο, 4Χ100μ μεικτή). Η νεανική τετράδα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλη διοργάνωση και θα θέσει τις βάσεις για το μέλλον και για το Παρίσι το 2024, σε μόλις τρία χρόνια από τώρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/