Connect with us

ΕΟΕ

Στο Ηράκλειο η συνέλευση της ANOC

Published

on

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (23-25 Οκτωβρίου), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 206 χωρών.

Η Κρήτη θα βρεθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και Αθλητικού κινήματος, καθώς στο Ηράκλειο τελικά θα φιλοξενηθεί η 25η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC).

Θα συμμετάσχουν, θα συζητήσουν και θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού, οι 206 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές όλου του κόσμου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης της ANOC στην Ελλάδα, 17 χρόνια μετά από το 2004, είχε ληφθεί από το διοικητικό δυμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, κατόπιν πρότασης που είχαν καταθέσει από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το υφυπουργείο αθλητισμού.

Η επιλογή του Ηρακλείου Κρήτης -και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο- οριστικοποιήθηκε έπειτα από επίσκεψη στο νησί της γενικής γραμματέως της ΑNOC και μέλους της ΔΟΕ, Γκανίλα Λίντμπργκ.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ANOC θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στο διεθνές Ολυμπιακό και αθλητικό κίνημα. Θα γίνει ο απολογισμός από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σε ειδική εκδήλωση θα βραβευτούν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες των Αγώνων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση, από τις οργανωτικές επιτροπές τους, των δύο επόμενων Ολυμπιακών διοργανώσεων, των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/