Connect with us

INTERVIEW

Συνέντευξη Τεντόγλου: «Αυτό είναι μόνο η αρχή»

Published

on

Με ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 ο Μίλτος Τεντόγλου συμπληρώνοντας μια σπουδαία συλλογή μεταλλίων και επιβεβαιώνοντας πως είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους αυτή την στιγμή.

Συνέντευξη Πηνελόπη Γκιώνη
[email protected]

Σε έναν τελικό που φαινόταν σχεδόν εύκολος για τον πρωταθλητή Ευρώπης, ο Τεντόγλου κατάφερε να εντυπωσιάσει με έναν συνολικά πολύ καλό αγώνα και μια επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό στίβο. Με 8.32μ. ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και πια ετοιμάζεται για έναν δύσκολο αγώνα που θα προσπαθήσει να δείξει το ταλέντο του.
Μιλώντας στο Sportsfeed μας είπε πως αντιμετώπισε τον τελικό στο ευρωπαϊκό και τι αλλάζει τώρα στον δρόμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ήταν ένας εύκολος αγώνας για εσένα; Χάρηκες το μετάλλιο;
Δεν χάρηκα τόσο που κέρδισα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αλλά που συμπλήρωσα όλους τους πιθανούς ευρωπαϊκούς τίτλους που θα μπορούσα να είχα και αυτή την στιγμή τους έχω όλους. Αυτή ήταν η μόνη ευκαιρία να το κερδίσω στο Κ23 και το έκανα και αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο. Και η επίδοσή μου φυσικά με ικανοποίησε αρκετά.

Για ένα άλμα θα είχες κάνει το απόλυτο των έξι αλμάτων πάνω από τα 8.00μ. ενώ φαίνεται να σταθεροποιείσαι σε αυτές τις επιδόσεις πια. Τι άλλαξε;
Είμαι ευχαριστημένος με το σερί του αγώνα και το 8.22μ. και το 8.32μ. είναι καλές επιδόσεις. Σιγά σιγά φορμαρίζομαι και μπαίνω σε μια πιο αγωνιστική κατάσταση ενώ είμαι και πιο σίγουρος πια αφού έχω βρει την αίσθησή μου στα άλματα. Η τεχνική μου είναι αρκετά σωστή αυτή την στιγμή και η ταχύτητά μου, όλα, και νιώθω σιγουριά όταν μπαίνω στον αγώνα ενώ αν κάνω πια άλμα κάτω από τα 8.00μ. θα είναι μόνο κατά λάθος όπως έγινε στην Λωζάνη. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο ζενίθ μου, θα φτάσω εκεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή δηλαδή όταν θα φτάνουμε στην Ντόχα. Μόλις ξεκινήσαμε, έχουμε ακόμη αρκετούς αγώνες.

Πόσο σε βοήθησε που ο Ισπανός στο πρώτο του άλμα έκανε άλμα ίσο του φετινού σου ρεκόρ;
Αν δεν το έκανε, μπορεί να άλλαζε μόνο το πρώτο άλμα μου να έμπαινε λιγότερο δυναμικά. Με βοήθησε όμως γιατί δεν το περίμενα, περίμενα να κάνει 8.00μ. αλλά όχι να φτάσει στα 8.19μ., και κατάφερε να με τσιτώσει αλλά δεν αγχώθηκα. Γενικά ήταν καλό το επίπεδο αγώνων, ίσως από τα καλύτερα αφού και οι τρεις στο βάθρο ήταν πάνω από τα 8.00μ.

Το 8.32μ. είναι ατομικό ρεκόρ για τον ανοιχτό. Θα σε δούμε σύντομα να το βελτιώνεις κι άλλο;
Έχω σκοπό σύντομα να βελτιώσω και άλλο το ατομικό ρεκόρ και γνωρίζοντας τον εαυτό μου πιστεύω πως μπορώ να το βελτιώσω κι άλλο. Τα τελευταία μου άλματα έδειξαν πως μπορώ να φτάσω πιο μακριά σύντομα. Θα βελτιώνομαι συνεχώς.

Επόμενος στόχος η Ντόχα κι εκεί το επίπεδο ανεβαίνει. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό;
Γενικότερα δεν φοβάμαι γιατί έχω ήδη δείξει μια ψυχραιμία στους μεγάλους
αγώνες, μπαίνω με σιγουριά και δεν αγχώνομαι. Πιστεύω εκεί θα είμαι πολύ έτοιμος, δεν θα έχω καμία σχέση με τώρα. Από την άλλη, αγώνας είναι και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί εν τέλει να μην δούμε τόσο μεγάλες επιδόσεις αλλά όπως και να έχει θα είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση σε εκείνον τον αγώνα και θα μπούμε να τα δώσουμε όλα. Δώδεκα άτομα στον τελικό, 3 μετάλλια και πολεμάμε.

Τι θα αλλάξει από τώρα μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα;
Τώρα ξεκινάμε μια πιο ταχυδυναμική προπόνηση, ο Πομάσκι πάντα ξέρει και με φορμάρει πάντα σωστά πριν τον μεγάλο αγώνα. Τώρα θα έχω μια περίοδο προετοιμασίας, παρά τους αγώνες που θα κάνω, και θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε ξανά να γίνουμε πιο γρήγοροι και όλα. Έχω πριν την Ντόχα τον τελικό του ντάιαμοντ λιγκ και είναι ένας μεγάλος στόχος γιατί δίνει πολλούς πόντους στο ράνκινγκ και είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμένα όμως το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το κρίνω.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/