Connect with us

TOP

Τιτανομαχία Γκολομέεβ-Ντρέσελ

Published

on

Από τις 23 μέχρι τις 26 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο τελικός του NCAA στην κολύμβηση και η μονομαχία του Κριστιάν Γκολομέεβ με τον Κάλεμπ Ντρέσελ είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, έστω και αν ο αθλητής του Εθνικού έχει επικεντρώθεί στους Ολυμπιακούς και την 50αρα πισίνα.

Ο Έλληνας σπρίντερ είναι ο κάτοχος του τίτλου στις 100 γιάρδες ελεύθερο (41.56) και ο Κάλεμπ Ντρέσελ το ταχύτερος φέτος στις ΗΠΑ (41.07). Ο Ρώσος Βλαντ Μοροζόφ δεν αγωνίζεται πια καθώς έχει αποφοιτήσει, θα… αγωνιστεί όμως η επίδοση του που είναι το ρεκόρ αγώνων (40.76) που έχει βάλει στο μάτι ο Ντρέσελ.
Πέρσι ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός στις 50 γιάρδες, όμως ηττήθηκε στις 100 από τον Γκολομέεβ και το έφερε βαρέως μέχρι φέτος. Στο πρωτάθλημα της περιφέρειας, ο νέος σταρ των Αμερικάνων έφτασε το ρεκόρ του στο 41.07 που τον κάνει τον ταχύτερο στις ΗΠΑ με τον επόμενο (Ράιαν Χελντ) να έχει 41.69.
Ο Ντρέσελ είναι το απόλυτο φαβορί και θέλει να πάρει και το ρεκόρ του Μοροζόφ, όμως το κολέγιο του χρειάζεται τους βαθμούς για να πάρει το πρωτάθλημα και θα τον… ξεζουμίσει. Αυτό σημαίνει ότι το ρεκόρ του Μοροζόφ που αντέχει από το 2013, μάλλον θα συνεχίσει να υφίσταται.
Από την άλλη, ο Γκολομέεβ προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς και οι γιάρδες στις 25αρες πισίνες δεν αποτελούν προτεραιότητα όπως πέρσι. Ωστόσο όμως, οι Αμερικάνοι δεν ξεγράφουν τον Έλληνα σπρίντερ από τον οποίο περιμένουν καλύτερη επίδοση από το 42.67 που έχει φέτος και είναι η 11η επίδοση από όλους όσοι βρίσκονται στα entry lists.
Όπως και να έχει, το 100αρι είναι η κούρσα που θα κλέψει την παράσταση και ο Γκολομέεβ θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/