Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Έγραψε ιστορία

Published

on

Η κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο σύνθετο ατομικό έκανε τη Σιμόν Μπάιλς μόλις την έκτη αθλήτρια της ενόργανης που το καταφέρνει.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς μετά την περσινή κατάκτηση του χρυσού στην Αμβέρσα επανέλαβε το θρίαμβό της στο Νανίνγκ και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό στο σύνθετο ατομικό. Το επίτευγμα αυτό δεν είναι συνηθισμένο. Κάθε άλλο. Η 17χρονη αθλήτρια έγινε η έκτη στην ιστορία του αθλήματος που το καταφέρνει, η πρώτη σε αυτή τη δεκαετία και μόλις η δεύτερη Αμερικανίδα. Η πρώτη ήταν η Σάνον Μίλερ το 1993 και το 1994, ακριβώς 20 χρόνια πίσω. «Και τα δύο μετάλλια προκαλούν τα ίδια υπέροχα συναισθήματα. Είναι απλά τιμή να εκπροσωπείς τις ΗΠΑ», δήλωσε μετά τη νίκη της η Μπάιλς, που δεν μπορούσε να ξεχωρίσει κάποιο από τα δύο μετάλλια.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι η Λαρίσα Ιορντάκε θα είναι ο μεγάλος της αντίπαλος τα επόμενα χρόνια, η παγκόσμια πρωταθλήτρια διαφώνησε λέγοντας: «Όχι, καθόλου. Είμαστε πραγματικές φίλες και μπορώ να φωνάζω γι’ αυτήν όταν αγωνίζεται. Δεν υπάρχει τόση αντιπαλότητα». Για την Μπάιλς το σημερινό μετάλλιο ήταν το δεύτερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νανίνγκ, αφού δύο μέρες νωρίτερα κατέκτησε και πάλι το χρυσό στο σύνθετο ομαδικό με την ομάδα των ΗΠΑ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/