Connect with us

TOP

Έδιωξαν τον Νίμπαλι! (video)

Published

on



Μόλις στο δεύτερο ετάπ ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Βιτσέντζο Νίμπαλι στον 70ο Γύρο της Ισπανίας. Ο Ιταλός αρχηγός της Αστάνα και εκ των φαβορί για τη νίκη αποβλήθηκε από τη διοργάνωση καθώς ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να πιάνεται από το αυτοκίνητο της ομάδας του ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα.

του Στέφανου Σουλιώτη

Ο 30χρονος ποδηλάτης ενεπλάκη σε πτώση 30χλμ. πριν το φινάλε του ετάπ με συνέπεια απομακρυνθεί από το κυρίως γκρουπ. Στην προσπάθειά του να αποκτήσει εκ νέου επαφή, το όχημα υποστήριξης της Αστάνα τον πλησίασε από τα δεξιά με τον Νίμπαλι να απλώνει το χέρι του για να πιαστεί και να κερδίσει μερικά ξεκούραστα μέτρα.
«Η ποινή είναι ξεκάθαρη. Οι κομισάριοι έπρεπε να αποβάλουν τον Νίμπαλι από τον αγώνα», δήλωσε ο επικεφαλής των κριτών Μπρούνο Βάλτσιτς. Εκτός του Ιταλού, οι αγωνοδίκες απομάκρυναν και τον αθλητικό διευθυντή της Αστάνα, Στέφανο Ζανίνι.
Η αποβολή του Νίμπαλι αλλάζει τα σχέδια της ομάδας από το Καζακστάν καθώς πλέον το βάρος για διάκριση θα πέσει στους Φάμπιο Άρου και Μίκελ Λάντα.
Νικητής του δεύτερου ετάπ των 158,7χλμ. από το Αλχαουρίν Ντε λα Τόρε στο Καμινίτο ντελ Ρέι ήταν ο Εστεμπάν Τσάβες (Ορίκα-Γκριν Ετζ) ο οποίος φόρεσε και τη φανέλα το πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης καθώς το εναρκτήριο ετάπ της ομαδικής χρονομέτρησης είχε ουδετεροποιηθεί.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hSQW8OX8VqA

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/