Connect with us

ΝΑΝΖΙΝ 2014

Έτοιμοι για διακρίσεις

Published

on

Τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς διεκδικούν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στο Νάνζιν της Κίνας. Απόστολος Χρήστου, Φώτης Μυλωνάς, Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου και το δίδυμο Κακούρης-Καραμήτρος διεκδικούν και μπορούν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους με κάποιους από αυτούς να φτάνουν μέχρι και το βάθρο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Κολύμβηση
Ο Απόστολος Χρήστου (φωτογραφία) συμμετέχει στις 05:07 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην πέμπτη προκριματική σειρά των 50μ. ύπτιο. Ο 17χρονος κολυμβητής έχει την καλύτερη επίδοση με 25.70 και θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η πρόκριση του στους ημιτελικούς. Απο όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στα 50μ. ύπτιο, μόνο ο Ιταλός Σιμόνε Σαμπιόνι έχει καλύτερη επίδοση (25.22) από τον Χρήστου. Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 14:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.
Στις 05:27, σειρά έχει ο Φώτης Μυλωνάς (φωτογραφία) στα 50μ. ελεύθερο. Ο Έλληνας κολυμβητής θα αγωνιστεί στην 7η προκριματική σειρά, έχοντας 22.64 που είναι η τέταρτη καλύτερη μεταξύ όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στη 13:20.
Στις 05:37, στην πισίνα θα βουτήξει και η Ελισάβετ Κουτσούβελη (φωτογραφία) για τα 200μ. ύπτιο. Θα αγωνιστεί στη δεύτερη προκριματική σειρά, έχοντας την 24η επίδοση από όλες τις διαγωνιζόμενες.

Κωπηλασία
Στις 05:50 τα ξημερώματα, η Αθηνά Μαρία ΑγΠογελοπούλου αγωνίζεται στο δεύτερο ημιτελικό διεκδικώντας μία θέση στο μεγάλο τελικό. Η 18χρονη έχει να αντιμετωπίσει τις Άννα Θόρντον (Βρετανία), Θέα Χέλσεθ (Νορβηγία), Σονάτα Πετρικάιτε (Λιθουανία), Καμίλε Ζουλιέ (Γαλλία) και Ντανιέλα Ντου Τουά (Ζιμπάμπουε) με το έργο της να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο όμως η Αγγελοπούλου είναι εξαιρετική αθλήτρια και μπορεί να φτάσει στην πρόκριση.
Μία ώρα αργότερα στις 06:50, το δίδυμο Κακούρης-Καραμήτρος, θα διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο ρεπεσάζ που οδηγούν στον τελικό. Αντίπαλοι του ελληνικού πληρώματος είναι η Ινδία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Σλοβενία.

Ποδηλασία
Την προσπάθεια του στην κατηγορία BMX θα ξεκινήσει στις 05:30 ο Νίκος Ζεγκλής, ο οποίος θα έχει 31 αντιπάλους στον αγώνα.

Ιστιοπλοΐα
Στις 06:00 τα ξημερώματα και μια ώρα αργότερα στις 07:00 θα διεξαχθούν οι δύο ιστιοδρομίες της κατηγορίας Byte CII. Ο 16χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος-Κουκλάκης ο οποίος βρίσκεται στην 26η θέση μεταξύ 30 αθλητών θα προσπαθήσει να μπει στην πρώτη 20αδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/