Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Έτοιμος για ατομικό ρεκόρ

Published

on

Η Εθνική ομάδα άρσης βαρών προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αλμάτι και ο Θοδωρής Ιακωβίδης μίλησε στο Sportsfeed.gr για τους στόχους του.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Σε ένα μήνα οι Έλληνες αρσιβαρίστες θα δώσουν τον αγώνα τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν, με στόχο την καλύτερη δυνατή βαθμολόγηση, στο πλαίσιο των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής ομάδας βρίσκεται στα καλύτερα του…

«Η προετοιμασία πηγαίνει καλά. Μετά το καμπ της Αριδαίας βρισκόμαστε στην Αθήνα. Υπάρχει μία κούραση, αλλά και ο στόχος είναι μεγάλος», σχολίασε αρχικά ο πρωταθλητής του Πανελληνίου μιλώντας στο Sportsfeed.gr. και αναφέρθηκε στον προσωπικό στόχο που έχει βάλει στο παγκόσμιο του Αλμάτι: «ο προσωπικός μου στόχος είναι να κάνω ατομικό ρεκόρ. Μέχρι στιγμής έχω σηκώσει 156 κιλά στο αρασέ και 190 στο ζετέ σε επίσημους αγώνες. Στις προπονήσεις τα έχω ξεπεράσει αυτά τα κιλά και έχουμε ακόμη ένα μήνα μπροστά μας. Η επιδίωξή μου είναι να βγουν οι καλές επιδόσεις μέσα στον αγώνα».

Στην ερώτηση για το που μπορεί να φτάσει στο παγκόσμιο με τα κιλά που σηκώνει στις προπονήσεις, ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 85 κιλών, τόνισε ότι «δεν θέλω να βάζω κάποια θέση ως στόχο, διότι δεν ξέρεις ποτέ πως θα βγει ο αγώνας. Τα κιλά που σηκώνω σήμερα θα έδιναν μία θέση στην πρώτη δεκάδα στα προηγούμενα παγκόσμια, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Προσωπικά θα προσπαθήσω να δώσω ότι μπορώ και από εκεί και πέρα ό,τι βγει…».

Αναφορικά με την επιδίωξη της ελληνικής ομάδας να βάλει τις βάσεις για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κερδίζοντας βαθμούς που θα συμψηφιστούν με εκείνους από το παγκόσμιο του 2015, ο Ιακωβίδης σχολίασε ότι «σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια, που ίσχυσε το ίδιο σύστημα πρόκρισης θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Είναι εφικτά κάποια πλασαρίσματα στην πρώτη δεκαπεντάδα, ώστε να πάρουμε βαθμούς»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/