Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Έφυγε» η Χουμπνέροβα

Published

on

Τι μπορεί να συμβεί αν διαβάσεις το βιβλίο «Τρεις άνδρες σε μια βάρκα»; Να στεφθείς Ολυμπιονίκης. Η Μιροσλάβα Ρέζκοβα-Χουμπνέροβα το κατάφερε αυτό το 1968 στο Μεξικό, όμως μπορεί να κέρδισε πολλές «μάχες» στην καριέρα της, δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει την επάρατη νόσο.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Μετά από πολύχρονη «μάχη» πέθανε σε ηλικία 64 ετών στην Πράγα. Η πρώην Τσεχοσοβλάκα αθλήτρια, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1950 στη Πράγα και έκανε πολλά αγωνίσματα στον στίβο πριν ασχοληθεί με το ύψος. Σαν αλλαγή πήρε μέρος σε αγώνες στα 13 της χρόνια και κέρδισε με αποτέλεσμα να συνεχίσει με το ύψος. Το 1968 στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Μεξικό ήταν 18 ετών όταν πήγε σαν αουτσάιντερ και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 1.82μ. Όταν ρωτήθηκε για την επιτυχία της αρκέστηκε να πει «διάβασα πριν το βιβλίο του Τζέρομ Κ. Τζέρομ «Τρεις άνδρες σε μια βάρκα». Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό βιβλίο που μιλάει για διακοπές στον Τάμεση μεταξύ τριών ανδρών. Στην καριέρα της είχε άλλη μια μεγάλη επιτυχία που τη συνδέει με την Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα, το 1969, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Eυρώπης. Μετά την επιτυχία της παντρεύτηκε τον προπονητή της, Ρούντολφ Χούμπνερ και απέκτησαν δύο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/