Connect with us

STORY

Ακάθεκτη η «βολίδα»

Published

on

Ο Μάικλ Φελπς συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς την προετοιμασία του ενόψει του εθνικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ τον ερχόμενο Αύγουστο (06-10/08), καταλαμβάνοντας μία ακόμη τρίτη θέση στο πρόσφατο Γκραν Πρι της Σάντα Κλάρα.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Μπορεί να μην κέρδισε, ωστόσο η εμφάνιση του Φελπς στον χθεσινό τελικό των 200μ. μικτής ατομικής σκόρπισε και πάλι χαμόγελα, αποδεικνύοντας ότι η «βολίδα της Βαλτιμόρης» βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αγωνιζόμενος μόλις στο τρίτο του ανταγωνιστικό τουρνουά σε δύο μήνες, μετά την 20μηνη αποχή του από την ενεργό δράση (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου), ο 28χρονος θρύλος τερμάτισε τρίτος στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 1:59.76, χάνοντας την πρώτη θέση από τον Κόνορ Ντουάιερ (1:59.49) στα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας, αλλά και τη δεύτερη από τον Τσέις Κάλιζ, που έκανε 1:59.53. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός 200μ. μικτής ατομικής για τον Φελπς, από το καλοκαίρι του 2012 στο Λονδίνο, όταν και είχε κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.
Το γκραν πρι της Σάντα Κλάρα αποτέλεσε το πιο απαιτητικό τεστ για τον Αμερικανό πολυνίκη, αφού κολύμπησε περισσότερο απ’ ό,τι στα δύο προηγούμενα μίτινγκ μαζί. Συνολικά ο Φελπς είχε μία νίκη (έστω και μοιρασμένη) στα 100μ. πεταλούδα, δύο δεύτερες θέσεις στα 100μ. και 200μ. ελεύθερο και μία τρίτη θέση στα 200μ. μικτής ατομικής.
Οι επόμενες εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το εθνικό πρωτάθλημα θα δείξουν εάν ο 28χρονος από το Τάουσον της Βαλτιμόρης θα συνεχίσει και στα τέσσερα εν λόγω αγωνίσματα ή αν θα επικεντρωθεί σε ορισμένα από αυτά. Επόμενος πιθανός σταθμός για τον Φελπς, πριν το Ίρβαϊν τον Αύγουστο, ενδέχεται να είναι το μίτινγκ της Αθήνας (όχι της δικής μας φυσικά, αλλά εκείνης στην Τζόρτζια της Ατλάντα), μεταξύ 11-13 Ιουλίου, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων της αμερικανικής κολύμβησης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/