Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αλλαγές προπονητών για τους σπίντερ ενόψει παγκοσμίου

Published

on

Στη μετά Μπολτ εποχή, αναζητείται ο διάδοχος του μεγάλου Τζαμαϊκανού σπρίντερ με τους επίδοξους… δελφίνους να αλλάζουν προπονητές ένα χρόνο πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα αυτών που άλλαξαν προπονητή, είναι ο Αντρέ Ντε Γκρας. Το 2016 ο Καναδός σπρίντερ ήταν τρίτος στα 100μ. των Ολυμπιακών Αγώνων και δεύτερος στα 200μ. με τα ΜΜΕ να τον χαρακτηρίζουν ως ότι πιο απειλητικό για τον Γιουσέιν Μπολτ. Ο 24χρονος δε δικαίωσε τις προσδοκίες καθώς οι τραυματισμοί φρέναραν την ανοδική του πορεία για να πάρει την απόφαση φέτος να αλλάξει προπονητή και να κάνει μια νέα αρχή στο κυνήγι της διάκρισης στη Ντόχα, εκεί όπου μια τετράδα Αμερικανών (Γκάτλιν, Κόλμαν, Λάιλς και Μπέικερ) δείχνει από τώρα ανίκητη.
Ο Ντε Γκρας επέλεξε να μετακομίσει από την Καλιφόρνια στη Φλόριντα και να συνεχίσει να προπονείται με τον Ράνα Ρέιντερ. Ο 48χρονος Αμερικανός προπονητής θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στα σπριντ και τα άλματα έχοντας μεγάλο και ιδαίτερα πετυχημένο γκρουπ. Μεταξύ των αθλητών που προπονεί είναι ο Κρίστιαν Τέιλορ, η Τιάνα Μπαρτολέτα, η Ντάφνι Σκίπερς, ο Χακίμ Σάνι Μπράουν, ο Άνταμ Τζέμιλι, η Σάρα Πρόκτορ, η Λίντσι Σαρπ, η Τίφανι Πόρτερ, ο Μάρτιν Ρούνι και ο Σουράντι Μαρτίνα. Στο παρελθόν προπονούσε και τον Ντουάιτ Φίλιπς. «Γνωρίζω πολύ καλά τον Ρέιντερ και μόλις έμαθα ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ, ζήτησα από τον μάνατζερ μου να μιλήσει μαζί του για να με αναλάβει» δήλωσε στο Reuters ο Ντε Γκρας που τονίζει ότι είναι 100% υγιής και έχει ως στόχο τόσο τα 100μ. όσο και τα 200μ. σε Ντόχα και Τόκιο (Ολυμπιακούς).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/