Connect with us

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 2014

Όνειρο ήτανε…

Published

on

Το πλήρωμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών πάλεψε με πείσμα αλλά δεν τα κατάφερε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, κλείνοντας έτσι το 43ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Άμστερνταμ για τα ελληνικά κουπιά.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Δεν τρίτωσε τελικώς το καλό για την ελληνική κωπηλασία στη χώρα της τουλίπας, καθώς οι Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Διονύσης Αγγελόπουλος και Γιάννης Χρήστου δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ένα ακόμη μετάλλιο, μένοντας στην 6η θέση του μεγάλου τελικού.
Οι κωπηλάτες μας μπήκαν εξ αρχής μουδιασμένα στην κούρσα, όντας 6οι στα πρώτα 500μ. με πέρασμα 1:26.01, με πρώτους τους Βρετανούς, δεύτερους τους Αμερικανούς και τρίτους τους Καναδούς. Στα επόμενα 500μ. το πλήρωμά μας παρέμεινε στην τελευταία θέση, με χρόνο 2:54.31, και τους Ολλανδούς να σκαρφαλώνουν τρίτοι, κάτι που συνέβη και στα 1.500μ., όπου είχαμε πέρασμα 4:25.40, με την τρίτη θέση όμως να εναλλάσσεται διαρκώς, αυτή τη φορά με τους Αυστραλούς να την καταλαμβάνουν. Στο φινάλε του αγώνα, το ελληνικό καρέ παρέμεινε τελευταίο πίσω από τον πέμπτο Καναδά, έχοντας τελικό χρόνο 5:58.58.
Χρυσοί θριαμβευτές αναδείχθηκαν οι Βρετανοί Άλεξ Γκρέγκορι, Μοχάμεντ Σμπίχι, Τζορτζ Νας και Άντριου Τριγκς Χοτζ, δεύτεροι τερμάτισαν οι Αμερικανοί Γκραντ Τζέιμς, Μάικλ Τζενάρο, Χένρικ Ράμελ και Σεθ Γουέιλ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους αξιόμαχους Αυστραλούς Φέργκους Πραγκνέλ, Τζόσουα Ντάνκλεϊ-Σμιθ, Σπένσερ Τούριν και Αλεξάντερ Λόιντ, που άφησαν… με την όρεξη τους οικοδεσπότες Ολλανδούς, με πλήρωμα τους Μπόαζ Μέιλινκ, Μέτσιελ Βερσλούις, Ολίβιε Σίγκελααρ και Ρόμπερτ Λούεκεν, που τερμάτισαν τέταρτοι. Πέμπτοι αναδείχθηκαν οι Καναδοί Γουίλ Κρόδερς, Ρομπ Γκίμπσον, Κόνλιν ΜακΚέιμπ και Κάι Λάνγκερφελντ.

Η τελική κατάταξη
01. Βρετανία 5:40.24
02. ΗΠΑ 5:42.90
03. Αυστραλία 5:43.47
04. Ολλανδία 5:45.51
05. Καναδάς 5:53.39
06. Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Διονύσης Αγγελόπουλος-Γιάννης Χρήστου (Ελλάδα) 5:58.58

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/