Connect with us

ΜΠΟΜΠΣΛΕΪ

Από Ολυμπιονίκης… πρωταθλήτρια

Published

on

Η Αμερικανίδα Λορίν Γουίλιαμς, διπλή Ολυμπιονίκης τόσο σε Θερινούς όσο και σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να κερδίσει και τον εγχώριο τίτλο της πρωταθλήτριας ΗΠΑ, έστω με μία μικρή καθυστέρηση.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, η 31χρονη σπρίντερ από το Ρότσεστερ της Πενσιλβάνια άφηνε τους στίβους και τα σπάικ της, και έμπαινε για πρώτη φορά σε έλκηθρο τύπου μπόμπσλεϊ. Σήμερα, δεν είναι απλά αργυρή Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος, αλλά πλέον και εθνική πρωταθλήτρια στις ΗΠΑ.

Απίστευτο; Όχι και τόσο. Άλλωστε η Γουίλιαμς δεν αποτελεί συνηθισμένη περίπτωση, καθώς είναι μία από τους μόλις έξι αθλητές και αθλήτριες στην ιστορία, που είχαν το προνόμιο να στεφθούν Ολυμπιονίκες τόσο σε Θερινούς, όσο και σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μόλις μία από τους πέντε που το κατόρθωσαν αγωνιζόμενοι σε διαφορετικά αθλήματα (διαβάστε σχετικά εδώ). Η αρχή έγινε με το αργυρό μετάλλιο στα 100μ. το 2004 στην Αθήνα, ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. το 2012 στο Λονδίνο, για να κλείσει ο κύκλος με το αργυρό μετάλλιο στο μπόμπσλεϊ δύο ατόμων, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σότσι. Αυτό που έλειπε ήταν ο τίτλος της πρωταθλήτριας στο ατομικό έλκηθρο και εντός των συνόρων, κάτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Λέικ Πλάσιντ της Νέας Υόρκης, όπου τερμάτισε πρώτη με χρόνο 9.56.

«Με ενέπνευσε πραγματικά το να βγω εκεί έξω στην πίστα, και να κερδίσω το πρώτο μου πρωτάθλημα», δήλωσε η περήφανη Γουίλιαμς. «Πιστεύω ότι είναι πραγματικά καταπληκτικό να βλέπω όλα τα νέα κορίτσια τόσο ενθουσιασμένα με το μπόμπσλεϊ. Τις νιώθω, γιατί στη θέση τους πριν από έξι μήνες ήμουν εγώ η ίδια. Τώρα, απλά ανυπομονώ για τη νέα χρονιά», κατέληξε η 31χρονη Ολυμπιονίκης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/