Connect with us

ΝΑΝΖΙΝ 2014

Αργυρή η Αγγελοπούλου!

Published

on

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακους Αγώνες νέων είναι γεγονός. Η κωπηλάτρια Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου τερμάτισε δεύτερη στον τελικό του σκιφ βάζοντας την Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων.

Η εξαιρετική πορεία της 18χρονης αθλήτριας το 2014 συνεχίστηκε και στο Νανζίν της Κίνας. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο νεανίδων που κατέκτησε μαζι με την Κατερίνα Ζέρβα στο διπλό σκιφ, ήρθε και το αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων.
Η Αγγελοπούλου έδωσε μεγάλη μάχη με τη Κριστσίνα Σταρασέλετς για το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα στα 500μ. η Ελληνίδα κωπηλάτρια ήταν πρώτη με 1:54.36 έναντι 1:56.57 της Λευκορωσίδας. Στο δεύτερο 500μ. η Αγγελοπούλου έδειξε να μένει από δυνάμεις δεχόμενη επίθεση από τη Σταρασέλετς και τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 3:51.59 έναντι 3:51.33 της Λευκορωσίδας. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Ελληνίδα κωπηλάτρια είχε τον τέταρτο χρόνο με τις Ζουλιέ και Πετρικάιτε να είναι πιο γρήγορες. Ωστόσο όμως η διαφορά που είχε αποκτήσει η Αγγελοπούλου από το πρώτο μισό ήταν τέτοια που της έδωσε με άνεση το αργυρό μετάλλιο.
Η 18χρονη κωπηλάτρια του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου επιβεβαίωσε το γεγονός πως πρόκειται για αθλήτρια που θα πρωταγωνιστεί την επόμενη δεκαπενταετία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον μικρό τελικό της δίκωπου, οι Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος με χρόνο 3:18.90 κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/