Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αρχή με κόντρα Γουόλς – Κράουζερ

Published

on

Μια από τις μεγαλύτερες κόντρες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο στίβο, είναι στη σφαιροβολία ανδρών με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ράιαν Κράουζερ και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Τόμας Γουόλς να μονομαχουν σήμερα για 12 φορά στην καριέρα τους και τον Αμερικανό να προγηγείται με σκορ 6-5.

Στο προεόρτια του δεύτερου τελικού του ντάιαμοντ λιγκ, είναι και ο τελικός της σφαιροβολίας των ανδρών που θα διεξαχθεί μία μέρα πριν (σήμερα) και μάλιστα εκτός σταδίου, στην κεντρική πλατεία μπροστά στην όπερα των Βρυξελλών. Εκεί ο Νεοζηλανδός Γουόλς που έχει πάρει τον αέρα του Κράουζερ είναι το φαβορί για το διαμάντι και ας έριξε λίγες μέρες πριν στην Πορτογαλία ο Αμερικανός, 22.35μ.
Η μεταξύ τους κόντρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεκίνησε το 2016 στο Γιουτζίν και το Πριφοντέιν κλάσικ, όπου ο Γουόλς ήταν δεύτερος με 20.84 και ο Κράουζερ 6ος με 20.27μ. Τρεις μήνες αργότερα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, ο Αμερικανός με βολή στα 22.52μ. πήρε το χρυσό και ο Γουόλς ήταν τρίτος με 21.36μ. Στους δύο επόμενους αγώνες, (Παρίσι και Ζυρίχη – τελικός ντάιαμοντ λιγκ) ο Νεοζηλανδός επικράτησε με 22.00μ. και 22.20μ. έναντι 21.99μ. και 22.00μ.
Η συνέχεια ήταν σαρωτική για τον Κράουζερ που έκανε πέντε νίκες με τον Γουόλς να είναι μόνιμα δεύτερο. Στον κρισιμο αγώνα όμως, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Νεοζηλανδός έριξε 22.03μ. πήρε το χρυσό και ο Κράουζερ ήταν αγνώριστος ρίχνοντας 21.20μ. Ο Αμερικανός ξαναέχασε από τον Γουόλς λίγες μέρες αργότερα στο Μπέρμιγχαμ (21.83μ. έναντι 21.55μ.) και σήμερα οι δυο τους θα λύσουν τις διαφορές τους με τρόπαιο ένα διαμάντι.
Φυσικά δε θα είναι μόνοι τους καθώς υπάρχει και ο Τζο Κόβαξ που έχει φέτος 22.57μ. (ο Κράουζερ με 22.65μ. είναι ο κορυφαίος) αλλά και ο Τόμας Στάνεκ που δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/