Connect with us

SOCHI 2014

Ασταμάτητος ο Κάβεντις

Published

on

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στις δύο πρώτες εβδομάδες του Γύρου της Γαλλίας έχει βάλει ο Μαρκ Κάβεντις ο οποίος πήρε άλλη μία νίκη φτάνοντας στις τέσσερις στη φετινή διοργάνωση.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Με νίκες στα τέσσερα από τα επτά ετάπ ευθείας ο Μαρκ Κάβεντις έχει αφήσει το στίγμα του στον 103ο Γύρο της Γαλλίας. Κατά την προσφιλή του τακτική ο 31χρονος ποδηλάτης κόλλησε πίσω από τη ρόδα αντιπάλου στα τελευταία μέτρα του δέκατου τέταρτου ετάπ. Αυτός ο αντίπαλος ήταν ο Μάρσελ Κίτελ ο οποίος είδε τον Βρετανό να μπαίνει μπροστά του στα τελευταία 150μ. και να περνάει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Ο Κίτελ διαμαρτυρήθηκε πως ο Κάβεντις τον έκλεισε στο σπριντ αλλά οι αγωνοδίκες δεν εντόπισαν κάποια παρατυπία. Έτσι ο Βρετανός έκανε 30 τις νίκες στον Γύρο της Γαλλίας και αν είναι υγιής και το ίδιο δυνατός το πολύ σε δύο χρόνια θα ανεβεί στην κορυφή της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τις 34 του Έντι Μερξ. Στη δεύτερη θέση του ετάπ τερμάτισε ο Αλεξάντερ Κρίστοφ και στην τρίτη ο Πίτερ Σάγκαν. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η τέταρτη θέση του Τζον Ντέγκενκολμπ ο οποίος φάνηκε για πρώτη φορά ανταγωνιστικός μετά το σοκαριστικό ατύχημα που είχε σε προπόνηση τον Ιανουάριο όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε εκείνον και συναθλητές του. Το σημερινό ετάπ είχε μήκος 208,5χλμ. από το Μοντελιμάρ έως το Βιλάρ λε Νομπ. Ο αγώνας κύλησε αρκετά ήσυχα με εξαίρεση την πτώση του Μάτι Μπρέσελ ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αλλά δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Ο 32χρονος αποκόμισε ένα βαθύ κόψιμο στο πόδι του αλλά κατά τα άλλα είναι απολύτως υγιής. Στο ξεκόλλημα της ημέρας βρέθηκαν τέσσερις αναβάτες, στη συνέχεια έμειναν τρεις και κατέληξαν δύο – ο Τζέρεμι Ρόι και ο Μάρτιν Έλμιγκερ. Στα 3,5χλμ. οι δύο τους αντάλλαξαν μία χειραψία συγχαίροντας ο ένας τον άλλον για την προσπάθεια που έκαναν και κάπου εκεί απορροφήθηκαν από το πελοτόν για να αναλάβουν δράση οι ομάδες των σπρίντερ. Το δέκατο πέμπτο ετάπ της Κυριακής ανηφορίζει αρκετά. Με μήκος 160χλμ., εκκίνηση το Μπουρζ αν Μπρες και τερματισμό το Κουλόζ οι αθλητές θα περάσουν από έξι κατηγοριοποιημένες αναβάσεις. Μάλιστα η προτελευταία είναι αταξινόμητη και το κατέβασμά αρκετά τεχνικό.

Τα αποτελέσματα του δέκατου τέταρτου ετάπ
1. Μαρκ Κάβεντις (Βρετανία) 5:43:49
2. Αλεξάντερ Κρίστοφ (Νορβηγία) 5:43:49
3. Πίτερ Σάγκαν (Σλοβακία) 5:43:49
4. Τζον Ντέγκενκολμπ (Γερμανία) 5:43:49
5. Μάρσελ Κίτελ (Γερμανία) 5:43:49

Η γενική κατάταξη μετά το δέκατο τέταρτο ετάπ
1. Κρις Φρουμ (Βρετανία) 63:46:40
2. Μποκ Μόλεμα (Ολλανδία) +01:47
3. Άνταμ Γέιτς (Βρετανία) +02:45
4. Νάιρο Κιντάνα (Κολομβία) +02:59
5. Αλεχάντρο Βαλβέρδε (Ισπανία) +03:17

Πόντοι (πράσινη φανέλα)
1. Πίτερ Σάγκαν (Σλοβακία) 340 βαθμοί

Αναβάσεις (πουά φανέλα)
1. Τόμας Ντε Γκεντ (Βέλγιο) 90 βαθμοί

Νέοι (λευκή φανέλα)
1. Άνταμ Γέιτς (Βρετανία) 63:49:25

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/