Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018: Δύο πρωινές προκρίσεις συν την Παναγή

Published

on

Δύο προκρίσεις για την Ελλάδα και μία για την Κύπρο επεφύλαξαν οι πρωινοί προκριματικοί της τρίτης μέρας.

Βερολίνο Γιώργου Καπουτζίδη
[email protected]
φωτογραφίες Κώστας Αμοιρίδης
[email protected] follow me @amiridiskostas
[email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, με το 56.52μ. που πέτυχε στην τρίτη της προσπάθεια στο πρώτο γκρουπ, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και την τελευταία προσπάθεια του δεύτερου γκρουπ, για να πανηγυρίσει, κι αυτή (κι εμείς μαζί), την πρόκρισή της. Η Κρίστι πέρασε δωδέκατη και θα βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό, εκεί όπου αναμένεται να δεσπόσει για πέμπτη συνεχόμενη φορά η ανίκητη Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς, που προκρίθηκε πρώτη με 64.54μ.
Σε μία δύσκολη χρονιά, με πολλές ατυχίες, η Λίλη Αλεξούλη κατάφερε να φτάσει μέχρι το Βερολίνο, σταμάτησε ωστόσο στην 21η θέση με το 6.21μ. που πέτυχε στην τρίτη της προσπάθεια στον προκριματικό του μήκους. Αντιθέτως, το 2018, εξελίσσεται σε μία εξαιρετική χρονιά για την Κύπρια Νεκταρία Παναγή. Μετά από ένα μεγάλο δεύτερο αλλά άκυρο άλμα, ήρθε το 6.62μ. στην τρίτη της προσπάθεια και προκρίθηκε στον πιο μεγάλο ως τώρα τελικό της καριέρας της!
Στα 110μ. μέτρα με εμπόδια, ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, προκρίθηκε, ίσως λίγο πιο δύσκολα απ’ ότι περιμέναμε, αλλά είναι τόσο έμπειρος πια που δε χάνει τέτοιες προκρίσεις. Με 13.68, πέρασε τέταρτος από τη σειρά του.
Στα 800 μέτρα των ανδρών, ο Πολωνός Άνταμ Κσκότ, πρωταθλητής Ευρώπης στο Άμστερνταμ, κέρδισε τη σειρά του με 1:46.31 Ο συμπατριώτης του Μπορκόφσκι, ο Ισπανός Ορδονιέθ και ο Σουηδός Κράμερ, επικράτησαν στις άλλες τρεις. Με 1:50.62 ο Κύπριος Χρήστος Δημητρίου, κατετάγη έβδομος στη σειρά του και δεν κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς.
Τέλος, στο έπταθλο, η Καταρίνα Τζόνσον Τόμσον με 2193 βαθμούς και η Ναφισάτου Τιάμ με 2142 έχουν πάρει ήδη κεφάλι στη βαθμολογία. Στο ύψος, είχαν ακριβώς τα ίδια άλματα. Όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι το 1.91, και τρία αποτυχημένα στο 1.94. Η Τσέχα Κατερίνα Κάτσοβα, με 2122, προσπαθεί να κλέψει το μετάλλιο από τις Γερμανίδες Γκράουφόγκελ (2057), Σέφερ (2041) και την Αυστριακή Ιβόνα Ντάντιτς (2030) που ακολουθούν.
Στις 14:50, στο δεύτερο γκρουπ του ακοντισμού, αγωνίζεται η Σοφία Υφαντίδου, με όριο το 60.50μ.. Στο πρώτο γκρουπ, ήδη επτά αθλήτριες έχουν ρίξει περισσότερο από 59 μέτρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/