Connect with us

TOP

Για το μετάλλιο κόντρα στη Γαλλία

Published

on

Μετά την επικράτηση της Εθνικής επί της Ρωσίας στο τελευταίο παιχνίδι του 3ου ομίλου, στο δρόμο της θα βρεθεί η Γαλλία στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Η ελληνική ομάδα πέρασε ως δεύτερη από τον τρίτο όμιλο και καλείται αύριο (20:00) να αντιμετωπίσει την πρώτη του 4ου ομίλου Γαλλία η οποία έχει στις τάξεις της, τον πρωταθλητή (Λεμπεσόν) και δευτεραθλητή Ευρώπης (Γκοζί) στο απλό ανδρών. Η Εθνική έχει καλή προϊστορία τα τελευταία χρόνια κόντρα στους Γάλλους και σε περίπτωση πρόκρισης στην τετράδα αυτομάτως εξασφαλίζει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο. Σε περίπτωση νίκης, στον ημιτελικό η Εθνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι Κροατία-Πορτογαλία. Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών είναι Γερμανία-Ουκρανία και Σουηδία-Σλοβενία. Εκτός έμεινε η κάτοχος του τίτλου Αυστρία που θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-16.
Η τελική βαθμολογία του ομίλου (3ου) της Ελλάδας
1. Σουηδία 6
2. Ελλάδα 5
3. Ρωσία 4
4. Λουξεμβούργο 2

Εκτός οι γυναίκες
Η Εθνική γυναικών κάμφθηκε γι’ άλλη και φορά τα τελευταία χρόνια από τη Σλοβενία και δεν πέτυχε τον στόχο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χρειαζόταν νίκη με 3-1 ή 3-0, εν τέλει έχασε 3-2 κι έμεινε στην 3η θέση στο 8ο γκρουπ, που τη στέλνει στις θέσεις 25-32. Κι όμως, μπορούσε να πραγματοποιήσει τη μεγάλη της επιθυμία, καθώς είχε σε πολύ καλή μέρα την Τόλιου και αυξημένες πιθανότητες να προηγηθεί με 2-1. Απέβη μοιραία όμως, η ήττα της Χριστοφοράκη από αθλήτρια της κατηγορίας νεανίδων στο τρίτο στη σειρά ματς. Την ίδια ώρα η Αγγλία όδευε προς τη νίκη κόντρα στο Ισραήλ κι έτσι ακόμα και επικράτηση με 3-2 δεν ευνοούσε την εθνική μας σε τριπλή ισοβαθμία με Αγγλία και Σλοβενία.
Η τελική βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής
1. Σλοβενία 6
2. Αγγλία 5
3. Ελλάδα 4
4. Ισραήλ 3

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/