Connect with us

TOP

«Δεν έχω σωματικά προσόντα αλλά…»

Published

on

Μόνο όσοι γνωρίζουν από κοντα τον Απόστολο Παρέλλη μπορούν να καταλάβουν σε τί αθλητή αναφερόμαστε. Ο ίδιος παραδέχεται πως είναι ο πιο μικρόσωμος δυσκοβόλος, όλοι παραδέχονται ότι έχει τη μεγαλύτερη…. ψυχή.

Ρίο Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφίες Αγγελος Ζυμάρας
azsportsimages.com
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Το άθλημα της δισκοβολίας, είναι το άθλημα των γιγάντων. Όσο πιο ψηλός τόσο το καλύτερο. Τα σωματικά προσόντα παίζουν μεγάλο ρόλο στο αγώνισμα.
Ρίχνοτας μια ματιά στους υπόλοιπους φιναλίστ της δισκοβολίας γίνεται αντιληπτο αυτό που λεει ο Κύπριος δισκοβόλος περί προσόντων.
Απόστολος Παρέλλης 1.86μ.
Κριστόφ Χάρτινγκ 2.07μ.
Πιοτρ Μαλακόφσκι 1.93μ.
Ντάνιελ Γιασίνσκι 2.07μ.
Μάρτιν Κούπερ 1.98μ.
Γκερντ Κάντερ 1.96μ.
Λούκας Βάισχαϊντινγκερ 1.97μ.
Ζόλταν Κοβάγκο 2.04μ.
Φιλιπ Μιλάνοφ 1.98μ.
Άξελ Χάρστεντ 1.98μ.
Μέισον Φίνλι 2.03μ.
Αντριους Γκούντζιους 2.00μ.

Η ψυχή
Τί είναι αυτό που έχει ο Παρέλλης και δεν έχουν οι υπόλοποι γίγαντες της δισκοβολίας; Ψυχή! Στο παγκόσμιο του Πεκίνου πήγε με την 21η επίδοση και βγήκε 6ος. Στους Ολυμπιακούς με τη 18η και βγήκε 8ος. Η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου.
Ο δισκοβόλος του Γιώργου Γεωργιάδη είναι μόλις ο δεύτερος αθλητής (Κυριάκος Ιωάννου ο πρώτος) που εκπροσώπησε την Κύπρο σε τελικό Ολυμπιακών, αλλά η 8η θέση στο Ρίο αποτελεί το ψηλότερο πλασάρισμα αθλητή που εκπροσωπούσε την Κύπρο σε αγώνισμα στίβου στους Ολυμπιακούς.
Υπάρχει φυσικά και ο πολύ μεγάλος αθλητής Σταύρος Τζωρτζής που το 1972 στο Μόναχο πήρε την 6η θέση στα 400μ. εμπόδια, εκπροσωπώντας όμως την Ελλάδα καθώς τότε ήταν ενιαία η εθνική ομάδα Ελλάδας-Κύπρου.
«Νομίζω θα το συνειδητοποιήσω τις επόμενες μέρες», δήλωσε στη μεικτή ζώνη για τα συναισθήματα του και συνέχισε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος που μπήκα στον τελικό και πάλεψα για την 8η θέση και τα κατάφερα. Δεν μου βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα όμως. Δεν έχω κάποιο παράπονο, είμαι ευχαριστημένος. Πέτυχα το στόχο μου. Τώρα θα πάω τώρα στη γυναίκα μου, στους γονείς μου, τον αδελφό μου, τους δικούς μου που ήταν στην κερκίδα, να τους δω. Η κόρη μου έμεινε Κύπρο, είναι πολύ μικρή για να τη φέρουμε», η απάντηση του για το πρώτο πράγμα που θα κάνει.
Η Κύπρος ήδη δέχεται πολλά συγχαρητήρια από τον κόσμο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Πήρα πάρα πολλά μηνύματα χθες και φαντάζομαι και σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με πίστεψαν. Τον προηγούμενο μου προπονητή τον Κυριάκο Βασιλειάδη που με ανέδειξε και τον Γιώργο Γεωργιάδη και όλους τους χορηγούς μου. Καθώς και την ομοσπονδία, την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, το ΓΣΠ».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/