Connect with us

MONEY

Δώρο της Nike ο Ετό

Published

on

Ο εκπρόσωπος της Τσέλσι ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σάμουελ Ετό. Πριν λίγο όμως, η Nike ανανέωσε τη συμφωνία της με την Ίντερ και υποσχέθηκε να της κάνει δώρο τον Καμερουνέζο επιθετικό.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Σήμερα ανακοινώθηκε στο Μιλάνο, μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια συμφωνίες μεταξύ ομάδας και εταιρείας αθλητικών ειδών. Η Ίντερ, ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Nike για τα επόμενα χρόνια με αντίτιμο 200 εκατομμύρια ευρώ. Η προηγούμενη συμφωνία είχε ακόμα τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, όμως η επικείμενη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στον Ινδονήσιο δισεκατομμυριούχο, Έρικ Τόχιρ, επίσπευση την ανανέωση.

Η ανακοίνωση του παγκόσμιου κολοσσού στη βιομηχανία των αθλητικών ειδών κάνει λόγο για ιστορικό ρεκόρ. “Η συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου για τα επόμενα 10 χρόνια, θα συμπληρώσει μια συνεργασία 25 ετών κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το αθλητικό μάρκετινγκ στην Ιταλία. Η Ίντερ ισχυροποιεί και άλλο τη θέση της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δείχνει τη διάθεση της να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε ολόκληρο τον πλανήτη”.

Για κάθε χρόνο της συνεργασίας, οι Μιλανέζοι θα εισπράτουν 20.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται ανάλογα με τις επιτυχίες της Ίντερ τόσο στις ιταλικές διοργανώσεις, όσο και στις διεθνείς. Ως μπόνους για την συμφωνία αυτή, η Nike προσέφερε τον Σάμουελ Ετό στην ομάδα του Μιλάνου. Μπορεί ο εκπρόσωπος του Καμερουνέζου επιθετικού να βρίσκεται στο Λονδίνο για να διαπραγματευτεί την επιστροφή του στην Τσέλσι, ωστόσο όμως αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Nike. Σε περίπτωση που ο Βάλτερ Ματσάρι, αποφασίσει πως ταιριάζει στα σχέδια του για τη νέα Ίντερ, τότε ο Ετό θα μπει στο αεροπλάνο για το Μιλάνο. Αυτό θα αποτελέσει τη δεύτερη… σφαλιάρα για τον Μουρίνιο που ναι μεν έκανε τα γνωστά του mind games στην περίπτωση του Ρούνεϊ, ήθελε όμως να τον κλέψει από την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.

Να σημειωθεί πως ο Ετό, πουλήθηκε από την Ίντερ στη ρωσική Ανζί το 2011, αντί του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Καμερουνέζο να υπογράφει συμβόλαιο που περιείχε τον όρο, να είναι κάθε χρόνο ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/