Connect with us

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 2014

Πυραυλά-κωπος

Published

on

Το σούπερ κουαρτέτο της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών κατέκτησε τη 2η θέση σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Άμστερνταμ.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Αυτή ήταν κούρσα! Οι Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Διονύσης Αγγελόπουλος και Γιάννης Χρήστου μπήκαν φουριόζοι στην 1η ημιτελική σειρά, εκκινώντας πρώτοι τον αγώνα, για να βρεθούν τελικά μετά από σκληρή μάχη στην 3η θέση με πέρασμα 1:27.89 στα πρώτα 500μ., πίσω από τους Αυστραλούς και τους Ολλανδούς. Στα επόμενα 500μ. οι κωπηλάτες μας παρέμειναν 3οι, με χρόνο 2:58.16 πίσω από τη σταθερά πρωτοπόρο Αυστραλία και τη Σερβία που ανέκαμψε, διατηρώντας την 3η θέση και στα 1.500μ., με πέρασμα 4:28.55, και τη μάχη Σέρβων-Ολλανδών να έχει ανάψει για τα καλά, με τους «οράνιε» να ξαναπερνάνε δεύτεροι! Στο δραματικό φινάλε, οι Έλληνες κωπηλάτες με επική αντεπίθεση τερμάτισαν τελικά 2οι, με χρόνο 5:55.89, πανηγυρίζοντας μία ακόμη ιστορική πρόκριση.

Μαζί τους στον τελικό προκρίθηκαν οι πρώτοι της κούρσας Αυστραλοί Φέργκους Πραγκνέλ, Τζόσουα Ντάνκλεϊ-Σμιθ, Σπένσερ Τούριν και Αλεξάντερ Λόιντ, που έκαναν χρόνο 5:54.39, και οι οικοδεσπότες Ολλανδοί, που ήταν τρίτοι με πλήρωμα τους Μπόαζ Μέιλινκ, Μέτσιελ Βερσλούις, Ολίβιε Σίγκελααρ και Ρόμπερτ Λούεκεν, έχοντας χρόνο 5:56.19, ενώ η τριάδα που θα διαγωνιστεί στον μικρό τελικό απαρτίστηκε από την αξιόμαχη Σερβία με τους Γκόραν Γιάγκαρ, Μίλος Βάσιτς, Νίκολα Στόιτς και Ράντογιε Ντέριτς που ήταν 4η (5:56.47), την πέμπτη Γερμανία των Μπγιερν Μπίρκνερ, Τόνι Σάιφερτ, Μαξιμίλιαν Μούνσκι και Κριστόφ Βίλκε (6:02.45) και την έκτη Ουκρανία με τους Βαλεντίν Κλέτσκοϊ, Σέργκι Τσικάνοφ, Σέργκι Γκριν και Αρτέμ Μορόζ (6:03.43).

Ο μεγάλος τελικός, εκεί όπου το πλήρωμά μας θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, θα διεξαχθεί το Σάββατο (30/08) με ώρα έναρξης στις 15:33 το μεσημέρι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/