Connect with us

OLYMPICS

Ελλάς-Ιράν συνεργασία

Published

on

Πριν από χιλιάδες χρόνια, ήμασταν δύο αυτοκρατορίες που η μία πολεμούσε την άλλη. Εν έτη 2014, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν σε επίπεδο πανεπιστημίων για την ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης και το πανεπιστήμιο Γκουιλάν που εδρεύει στην Τεχεράνη υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας στο περιθώριο του παγκόσμιου πρωταθλήματος πάλης στην παραλία, που διεξάγεται στην Κατερινη. Υπό την αιγίδα της επιστημονικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναπτύξουν ένα πρόγραμμα προκειμένου η πάλη να αποκτήσει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τη νέα γενιά.
Οι επιστημονικοί σύμβουλοι της FILA, Γιάννης Μπάρμπας και Μπαχμάν Μιρζαεΐ είναι οι πρωτεργάτες αυτής της ιδέας η οποία θα αποτελέσει τον οδηγό για ανάλογες μελλοντικές ενέργειες της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Μετά τον αγώνα που έδωσε η FILA για να διατηρηθεί η πάλη στο Ολυμπιακό καλεντάρι, κάνει ότι μπορεί για να εκσυγχρονίσει το άθλημα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που η ΔΟΕ θέλησε να θέσει εκτός ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Γιατί παρέμεινε… αρχαίο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/