Connect with us

INTERVIEW

Ελληνική «τορπίλη»

Published

on

Ο Απόστολος Χρήστου έσπασε φέτος τα κοντέρ και αδημονεί για τις διοργανώσεις των ανδρών. Ο νεαρός κολυμβητής μίλησε στο sportsfeed.gr για τη φετινή εξαιρετική σεζόν.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Σε καιρούς δύσκολους για την ελληνική κολύμβηση τα ταλέντα δεν παύουν να υπάρχουν. Ο Απόστολος Χρήστου είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το αγώνισμα στην κατηγορία του. Φέτος ήταν σαρωτικός, κατακτώντας μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων και σημειώνοντας παγκόσμια ρεκόρ εφήβων. Από του χρόνου μπαίνει φουριόζος στην κατηγορία των ανδρών και οι προσδοκίες είναι υψηλές.

Μετάλλια στο ευρωπαϊκό, παγκόσμια ρεκόρ και Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ο απολογισμός σου το 2014. Μπορούσες να τα φανταστείς όταν ξεκινούσε η σεζόν;
«Πίστευα ότι θα έκανα μια καλή χρονιά φέτος λόγω των περσινών επιτυχιών αλλά τα πήγα πιο καλά απ ότι περίμενα είναι η αλήθεια».

Πώς έζησες την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων;
«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αφού είναι σαν μια κανονική διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων με κλίμα ομαδικό μεταξύ των αθλητών και ιδιαίτερη τιμή να είμαι σημαιοφόρος και 2ος Ολυμπιονίκης».

Μπορεί ο Απόστολος Χρήστου να αποτελέσει το 2016 μία νέα περίπτωση Τσαντ Λε Κλος, που το 2010 ήταν Ολυμπιονίκης στους αγώνες των νέων και το 2012 στους κανονικούς;
«Βασικός μου στόχος είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και αφού το εξασφαλίσω αυτό μετά θα σκεφτώ τι θα κάνω εκεί».

Λόγω αγωνισμάτων μοιραία γίνεται η σύγκριση με τον Αρη Γρηγοριάδη. Κάτι που δεν κατάφερε ο Αρης στη γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, ήταν μία σπουδαία επιτυχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Βάσει των επιδόσεων που ήδη έχεις, πιστεύεις ότι είσαι πιο κοντά στο να καταφέρεις κάτι τέτοιο;
«Δεν ξέρω. Η διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανδρών είναι μεγάλο πράγμα και ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο, αφού ακόμα δεν ξέρω αν θα είμαι εκεί».

Εν μέσω οικονομικής κρίσης υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προετοιμάζεσαι σωστά και να προπονείσαι όπως απαιτείται;
«Όχι τα πράγματα είναι δύσκολα στην ελληνική κολύμβηση αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό. Όλο το χρόνο αλλάζουμε κολυμβητήρια, επειδή κλείνουν το ένα μετά το άλλο για διάφορους λόγους κυρίως συντήρησης. Ακόμα οι εγκαταστάσεις δεν είναι οι ιδανικές και οι απαιτούμενες για να γίνει μια σωστή προετοιμασία ενόψει των τόσο σημαντικών αγώνων που συμμετέχω».

Επιστρέφοντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, ποια ήταν τα πρώτα πράγματα που θέλησες να κάνεις για να «αποτοξινωθείς» από το κολύμπι;
«Ήθελα να κάνω διακοπές για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού όλο τον χρόνο κολυμπούσα, έτσι ώστε να ξεκινήσω τη νέα χρονιά με ακόμα περισσότερη όρεξη».

Τη νέα σεζόν «ανδρώνεσαι». Μεγάλος στόχος το παγκόσμιο;
«Ο επόμενος μου στόχος είναι πλέον σε κατηγορία ανδρών, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν το καλοκαίρι. Γι’ αυτή την διοργάνωση θα επικεντρωθώ φέτος»

Οι επιτυχίες φέρνουν φυσικά και δημοσιότητα; Πώς το αντιμετωπίζεις όλο αυτό; Νιώθεις επιπλέον πίεση ή απλά το διασκεδάζεις;
«Δεν με πιέζει. Ισα ίσα, μου δίνει ευχαρίστηση και χαρά, αφού νιώθω κατά κάποιο τρόπο ότι αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά που κάνω».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/