Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Εντυπωσιάζουν οι νεαροί τενίστες

Published

on

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποιούν οι νεαροί Έλληνες τενίστες Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Στέφανος Τσιτσιπάς τόσο σε διεθνή όσο και σε εγχώρια τουρνουά, διεκδικώντας και εξασφαλίζοντας προκρίσεις στα κυρίως ταμπλό των διοργανώσεων όπου αγωνίζονται.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Η νεαρή τενίστρια από την Πρέβεζα εμφανίζεται εξαιρετική στο ΜακΛάουντ Χελθ Φλόρενς Όπεν της Νότιας Καρολίνα των ΗΠΑ, με έπαθλο 19.740 ευρώ, καθώς απέχει μία μόλις νίκη από την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Η 21χρονη πρωταθλήτρια, Νο3 του ταμπλό, επικράτησε αρχικά της Αμερικανίδας Τάι Άνα Γουίλιαμς με το εντυπωσιακό 6-0, 6-0, και εν συνεχεία της 18χρονης Ρωσίδας Αλεξάντρα Ζενόφκα με ανατροπή (4-6, 6-4, 6-4) στους πρώτους προκριματικούς γύρους, και πλέον θα αντιμετωπίσει το Νο9 της διοργάνωσης, την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Τζένιφερ Έλι από τις ΗΠΑ.

Προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς, ήττα για Γιωτόπουλο
Από την πλευρά του, ο νεαρός Βουλιαγμενιώτης Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 1697 στον κόσμο) κέρδισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των ανδρών του τουρνουά «Futures» που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης (με έπαθλο 7.890 ευρώ), επικρατώντας του Σέρβου Πέταρ Τσόνκιτς (Νο 1198) -παρότι βρέθηκε πίσω στα σετ- με 3-6, 6-4, 6-0. Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο Τσέχος Ντάβιντ Σίμουνεκ. Αντίθετα, ο Γιώργος Γιωτόπουλος δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις ελληνικές προκρίσεις, αφού ο 20χρονος αποκλείστηκε στον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο του ταμπλό, χάνοντας από τον Γερμανό Νίκο Μάτιτς (Νο2 του ταμπλό) με 6-2, 6-2.

Στις άλλες ελληνικές συμμετοχές, απευθείας στο κυρίως ταμπλό έχουν ήδη περάσει οι Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, Μάρκος Καλοβελώνης, Κωνσταντίνος Μίκος και Χάρης Καπόγιαννης.

Πρεμιέρα για τέσσερα κορίτσια
Στο 5ο γυναικείο τουρνουά του Hellenic Zeus ITF Pro Circuit που επίσης λαμβάνει χώρα στην κρητική πόλη, θα αγωνιστούν στο ταμπλό του μονού τέσσερις Ελληνίδες τενίστριες, και συγκεκριμένα οι Μαργαρίτα Μαρκάκη, Αναστασία Ρεντούλη, Αγνή Στεφάνου και Σταματία Φαφαλιού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/