Connect with us

OLYMPICS

Επιμένουν στη… FIFA

Published

on

Μόλις τελείωσε το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, αυτό του 2018 είναι μακριά τέσσερα χρόνια και όλοι ασχολούνται με αυτό του 2022. Οι Βρετανοί κυρίως, έχουν… φαγωθεί με το Κατάρ και διαρκώς θέτουν το θέμα της μετακίνησης της διοργάνωσης από το καλοκαίρι στο χειμώνα με τη ΔΟΕ να απειλεί τη FIFA.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι Καταριανοί ετοιμάζουν γήπεδα με υπερκλιματιστικά που θα διατηρούν τη θερμοκρασία σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδες στους 26 βαθμούς. Οι… δυτικοί θέλουν η διοργάνωση να μεταφερθεί Νοέμβριο-Δεκέμβριο ή Ιανουάριο-Φεβρουάριο (όπως είναι το κόπα Άφρικα) και η ΔΟΕ απειλεί τη FIFA πως αν το μουντιάλ πέσει πάνω στους χειμερινούς Αγώνες του 2022, θα αποβάλλει το ποδόσφαιρο.

Πέρσι ο Μπλάτερ (ως μέλος της ΔΟΕ και ο ίδιος) είχε απορρίψει την ιδέα να γίνει το μουντιαλ ωστόσο όμως το θέμα επανέρχεται μετά την ανακοίνωση του Ελβετού να διεκδικήσει εκ νέου θητεία στην προεδρία της FIFA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Βρετανών, ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για παγκόσμιο κύπελλο του 2022 μελετά την πιθανότητα της διεξαγωγής του μουντιάλ το χειμώνα και αναζητώνται οι ημερομηνίες.

Σε περίπτωση που ο Μπλάτερ επικρατήσει στις εκλογές (κάτι που είναι και το πιο πιθανό) τότε θα ισχύσει η αρχική συμφωνία. Δηλαδή η διεξαγωγή του μουντιάλ Ιούνιο-Ιούλιο (όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς) και με τους Καταριανούς να κατασκευάζουν τα υπερσύγχρονα κλιματιζόμενα γήπεδα. Σε καμία περίπτωση η Μπλάτερ δεν πρόκειται να πάει κόντρα στη ΔΟΕ που δε θέλει δύο πολύ μεγάλα γεγονότα όπως το μουντιάλ και οι Χειμερινοί Αγώνες να συμπέσουν δημιουργώντας πρόβλημα σε τηλεοπτικά και χορηγικά συμβόλαια.

Η επιτροπή της FIFA θα συναντηθεί και πάλι το Νοέμβριο για να εξετάσει τις αναλυτικές προτάσεις για τις εναλλακτικές ημερομηνίες των αγώνων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 αναμένεται να υπάρξει εκ νέου συνάντηση. Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει περίπτωση οι δύο διοργανώσεις να συμπέσουν. Η απόφαση για την ανάθεση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 θα παρθεί στις 31 Ιουλίου 2015 στο συνέδριο της ΔΟΕ στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι υποψήφιες πόλεις είναι το Αλμάτι (Καζακστάν), το Πεκίνο (Κίνα) και το Όσλο (Νορβηγία) με τους Καζακστανούς να εμφανίζονται προς το παρόν (όσο οι Νορβηγοί είναι εναντίον στη δικιά τους υποψηφιότητα) το φαβορί.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/