Connect with us

OLYMPICS

Εσοδα από τα… μάρμαρα

Published

on

Χλεύασαν πολλοί τον Γιώργο Παπανδρέου για τη φράση του «λεφτά υπάρχουν» που χρησιμοποίησε ως σλόγκαν για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στη νίκη κατά την προεκλογική περίοδο του 2009. Έπειτα από πέντε χρόνια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αποδεικνύουν το αληθές της ρήσης! Ναι, λεφτά υπάρχουν! Αρκεί να δουλεύει κάποιος με προγραμματισμό και κυρίως να στύβει το μυαλό του για να βρει πηγές εσόδων.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Σε δύσκολες εποχές για τη χώρα γενικότερα και τον αθλητισμό ειδικότερα, ο Σπύρος Καπράλος και οι συνεργάτες του παραδίδουν μαθήματα για την αξιοποίηση κάθε πόρου. Με αποκορύφωμα τη διαχείριση του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Το Καλλιμάρμαρο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 15Απριλίου 2010. Με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων, η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε το όριο των 400.000 ατόμων! Με την επισκεψιμότητα να αυξάνεται ραγδαία κάθε χρόνο. Προς όφελος της ΕΟΕ και κατ’ επέκταση του ελληνικού αθλητισμού διότι μέσα από την αξιοποίηση του Παναθηναϊκού Σταδίου υπάρχουν έσοδα που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Η παρουσία του Κόμπε Μπράιαντ στις αρχές Ιουλίου επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον κορυφαίων αθλητών απ’ όλο τον πλανήτη για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Πρόκειται άλλωστε για το στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι επίσης το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού! Γι’ αυτό και οι επισκέπτες συρρέουν κατά χιλιάδες σε ετήσια βάση, με την αύξηση στο πρώτο εξάμηνο του 2014 να φτάνει σε ποσοστό 50% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Στους επισκέπτες, διάσημους ή απλούς ανθρώπους, η ΕΟΕ προσφέρει μια σειρά παροχών που συμβάλουν στα έσοδα του Παναθηναϊκού Σταδίου. Οι εγκαταστάσεις παραμένουν ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η γενική είσοδος κοστίζει 3 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο έχει τιμή 1,5 ευρώ. Δωρεάν, όμως, είναι η είσοδος για τους μαθητές σχολείων και τους συνοδούς τους.

Μία από τις παροχές σε κάθε επισκέπτη είναι η συσκευή ατομικής ακουστικής ξενάγησης. Διατίθεται σε 10 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Κινεζικά και Ιαπωνικά) και διευκολύνει αφάνταστα την προσαρμογή στον χώρο και τη γνώση της ιστορίας. Επίσης κάθε επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί την μόνιμη Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα».

Η επίσκεψη ενός γκρουπ ανθρώπων μπορεί να συνδυαστεί με αθλητικές δραστηριότητες όπως οι ρίψεις ή τα άλματα, ακόμα και αγώνες δρόμου. Αγωνίσματα που βοηθούν τον καθένα να νιώσει τη διαφορετικότητα του Παναθηναϊκού Σταδίου, τον παλμό του. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα για διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Αίθριου χωρητικότητας 70 καθημένων ατόμων (theatre style) και έως 80 ατόμων για cocktail. Με τις τιμές να αρχίζουν από τα 7,5 ευρώ (2 κανονικά εισιτήρια και 1 μειωμένο ανά άτομο) έως τα 9 ευρώ (3 κανονικά εισιτήρια ανά άτομο).

Έσοδα έχει εξασφαλίσει η ΕΟΕ από την πώληση αναμνηστικών, αλλά και από το μικρό καφενείο που λειτουργεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ακόμα και οι τουαλέτες έχουν αξιοποιηθεί. Είναι πολυτελείς και λειτουργούν με μηχανισμό (τουρνικέ) που ανοίγει με 50 λεπτά. Φασούλι, το φασούλι τελικά γεμίζει το σακούλι! Τα έσοδα υπολογίζονται για το 2014 στα 200.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα το 2015 με νέες δράσεις που εξετάζουν ο Σπύρος Καπράλος και οι συνεργάτες του…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/