Connect with us

OLYMPICS

Το πρώτο test event στο Ρίο

Published

on

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν απομείνει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και η στιγμή για το πρώτο test event έφτασε. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ιστιοπλοΐκή ρεγκάτα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια του Ρίο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Δύο χρόνια πριν από την έναρξη των Αγώνων και οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν έτοιμο σχεδόν τίποτα. Το πιο εύκολο test event υποτίθεται θα ήταν ένας ιστιοπλοΐκός αγώνας, όμως η μόλυνση που επικρατεί στον κόλπο του Ρίο έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο στην παγκόσμια ομοσπονία όσο και στους ίδιους τους αθλητές.
Στη ρεγκάτα που θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν 324 αθλητές και αθλήτριες από 34 χώρες. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή, αφού την προηγούμενη μέρα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των σκαφών.

Μέχρι στιγμής πάντως οι Βραζιλιάνοι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις (είναι δύο χρόνια πίσω στο χρονοδιάγραμμα) έχουν τη σιωπηρή ανοχή της ΔΟΕ η οποία δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Τα σενάρια των Βρετανών για μεταφορά των Αγώνων (στο Λονδίνο) είναι επιστημονικής φαντασίας. Για το λόγο αυτό, βγήκε ο πανίσχυρος αθλητικός παράγοντας και πρόεδρος των Ολυμπιακών Επιτροπών, σεΐχης Αχμέντ Αλ Φαχάντ Αλ Σαμπάχ και δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την οργανωτική επιτροπή του Ρίο προτάσσοντας την επιτυχία (!) του παγκοσμίου κυπέλλου στο ποδόσφαιρο…

* Στη φωτογραφία, απεικονίζεται η Μαρίνα ντα Γκλόρια όπως θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με το πλάνο των Βραζιλιάνων και όχι όπως πραγματικά είναι τώρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/