Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εχασε την πεταλούδα!

Published

on

Ο Μάικλ Φελπς δεν κατάφερε να κερδίσει το αγαπημένο του αγώνισμα (100μ. πεταλούδα) στην κολύμβηση, κέρδισε όμως τη συμμετοχή του στους πανειρηνικούς της Αυστραλίας και το παγκόσμιο του Καζάν. Ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης ηττήθηκε από τον Τομ Σιλντς για ένα δέκατο του δευτερολεπτου…

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Φελπς είχε καταφέρει να πετύχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (51.17). Όλοι πίστευαν πως στο αγώνισμα στο οποίο ήταν αήττητος για 10 χρόνια (από τα τράιαλς για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας είχε να ηττηθεί) δε θα είχε πρόβλημα να κερδίσει την πρώτη θέση. Ο Τομ Σιλντς όμως είχε άλλη άποψη. Ο 23χρονος Αμερικανός ήταν ο νικητής με 51.29 αφήνοντας δεύτερη την «τορπίλη της Βαλτιμόρης» με 51.30.

Για άλλη μία φορά ο Φελπς ακολούθησε την ίδια τακτική. Στο γύρισμα των 50μ. ήταν έβδομος (αυτή τη φορά τον πέτυχε τον τοίχο) και όπως συνέβαινε πάντα στο τελευταίο 50αρι άρχισε να περνά έναν έναν όλους τους αντιπάλους του. Δεν πρόλαβε όμως να περάσει και τον Σιλντς ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα 100μ. πεταλούδα.

«Δεν είμαι από αυτούς που αντέχουν να χάνουν. Αυτή η ήττα θα με στοιχειώνει μέχρι και την επόμενη χρονιά» δήλωσε ο 18 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης ο οποίος παραδέχθηκε πως για πρώτη φορά στην καριέρα του νιώθει τόση πίεση και έχει άγχος. «Αυτό δεν ειναι συνηθισμένο για μένα. Συνήθως είμαι πολύ ήρεμος και χαλαρός. Ίσως επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι σε τέτοια φόρμα και να έχω κάνει τέτοια προετοιμασία. Θα πρέπει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο σε κάποια πράγματα».

Όσον αφορά στην ήττα του για 0,1 δευτερόλεπτο, να θυμηθούμε πως στην Αθήνα το 2004 είχε επικρατήσει στον τελικό με 0,4, ενώ στο Πεκίνο στη θρυλική κούρσα με τον Μίλοραντ Κάβιτς στο κυνήγι του ρεκόρ των οκτώ χρυσών μεταλλίων είχε νικήσει με 0,1. «Καλύτερα να είσαι ο χαμένος σε αγώνες όπως αυτοί που δίνουν πρόκριση παρά σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων» δήλωσε ο Φελπς ο οποίος πάντως με το 51.17 που έκανε στους προκριματικούς παραμένει ο ταχύτερος κολυμβητής στα 100μ. πεταλούδα για φέτος στο αγώνισμα και από τους Ολυμπιακούς του 2012, μόνο ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος έχει καταφέρει μία φορά να κατέβει αυτόν το χρόνο. Πέρσι τον Αύγουστο στο παγκόσμιο της Βαρκελόνης όταν είχε κάνει 51.06.

Για την ιστορία, ο μεγάλος αντίπαλος του Φελπς, Ράιαν Λόχτι τερμάτισε 5ος στον τελικό με χρόνο 52.21.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/