Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Η Εθνική, μπορεί

Published

on

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πάτησε Βραζιλία. Βρίσκεται πλέον στο Αρακαζού το οποίο αποτελεί τη βάση της και προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Σαββάτου. Η εικόνα που παρουσίασε το σύνολο του Φερνάντο Σάντος στα φιλικά, ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο ενθαρυντική, όμως οι ενδείξεις μας κάνουν αισιόδοξους για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο προπονητής
Ο Φερνάντο Σάντος πρέπει να είναι ο πιο αγαπητός (από τους παίκτες) προπονητής που έχει περάσει από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Εμπνέει σεβασμό χωρίς να είναι απόμακρος όπως ο Ρεχάγκελ. Επίσης θεωρείται και ο πιο δίκαιος από όλους όσοι έχουν καθίσει στον πάγκο της Εθνικής. Επανέφερε τον Μόρα στην ομάδα, τη στιγμή που ο Λαρισαίος κεντρικός αμυντικός έφτασε στο peak της καριέρας του. Μάλιστα ο Σάντος δεν έλαβε καν υπόψη τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του από τον Μόρα.
Ο Πορτογάλος όμως δείχνει να ξεπερνά και τις εμμονές του (Κατσουράνης-Τζιόλης) καθώς στα τελευταία φιλικά έδειξε έτοιμος να δοκιμάσει και νέα πράγματα.

Η ομάδα
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ομάδα που ταξίδεψε στη Βραζιλία είναι η καλύτερη δυνατή. Ίσως να χωρούσε και ο Στέφανος Αθανασιάδης, όμως ο Σάντος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιους παίκτες χρειάζεται και γιατί. Αναλύοντας μία προς μία τις 23 επιλογές του Πορτογάλου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί πως χαριστικές κλήσεις δεν υπήρξαν. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν ταξίδεψε στη Βραζιλία δίχως να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ρόλος για τον ίδιο. Από τον 38χρονο Καραγκούνη μέχρι το 20χρονο Καπίνο, άπαντες έχουν αποστολή, είτε αγωνιστούν 270 (και βάλε λεπτά), είτε μείνουν σε ολόκληρο το τουρνουά στον πάγκο.

Το κλίμα
Ουδέν κρυπτό υπό τα social media. Οι Έλληνες διεθνείς τα πάνε καλά μεταξύ τους και αυτό φαίνεται. Όχι μόνο από τις δηλώσεις που κάνουν και τις φωτογραφίες που ανεβάσουν οι ίδιοι. Αποτελεί μαρτυρία όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αποστολή. Ακόμα και το θέμα μεταξύ των διεθνών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν υφίσταται πια. Μανιάτης και Κατσουράνης δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Οι διεθνείς των ερυθρόλευκων κάνουν συνέχεια παρέα με τον Τζαβέλλα (δε λείπουν απο καμιά φωτογραφία του στο instagram) και γενικότερα υπάρχει πολύ έντονο το κλίμα της παρέας κάτι που ούτε το 2004 υπήρχε σε τέτοιο βαθμό.

Οι αντίπαλοι
Όταν έγινε η κλήρωση, η ομάδα της Κολομβίας ήταν το φόβητρο του ομίλου. Πλέον αυτός ο ρόλος δεν υφίσταται για καμία ομάδα. Οι Κολομβιανοί δε θα έχουν τον Φαλκάο, η Ακτή Ελεφαντοστού ακόμα περιμένει να δει σε τί κατάσταση θα είναι ο Γιάγια Τουρέ και η Ιαπωνία δεν έχει πείσει στα φιλικά. Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, η Ακτή Ελεφαντοστού φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την πρωτιά του ομίλου. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά με την Ελλάδα να μην έχει να βοβηθεί τίποτα. Ακόμα και την παρέα των Ντρογκμπα-Τουρέ μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια και να κάνει τη ζημιά.

Το momentum
Αυτό το τουρνουά θα είναι το τελευταίο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, με τον ίδιο να θέλει να τιμητικό αποχαιρετισμό. Το ίδιο ισχύει και για τον Καραγκούνη αν και με τον “τυπάρα” ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Για ομάδες όπως η Ελλάδα που δε διαθέτουν παίκτες οι οποίοι να αγωνίζονται 10 μήνες σε τρεις διοργανώσεις, αυτό το παγκόσμιο κύπελλο θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για εκπλήξεις. Η επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπ πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι σημαντική. Στο σύνολο τους ταλαιπωρούνται από μυικούς τραυματισμούς με τα ιατρικά επιτελεία και τους φυσιοθεραπευτές να δουλεύουν υπερωρίες προκειμένου να τους έχουν έτοιμους για τα παιχνίδια.
Η Εθνική, μπαίνει στο μουντιάλ της Βραζιλίας πιο έτοιμη από ποτέ. Μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση και από την ομάδα του 2004. Έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει στους “16” και το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή αρχή στην πρεμιέρα με την Κολομβία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/