Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η κριτική του «βασιλιά»

Published

on

Ο Κοχέι Ουτσιμούρα οδεύει προς την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου χρυσού μεταλλίου στο σύνθετο ατομικό στο παγκόσμιο της ενόργανης γυμναστικής. Αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ενδεχόμενη νέα ήττα στο ομαδικό από την Κίνα.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Ο «βασιλιάς Κοχέι» στον τελικό του σύνθετου ατομικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής την Πέμπτη σκοπεύει να επεκτείνει το σερί των χρυσών μεταλλίων στα πέντε, προσθέτοντας αυτό του Νανίγκ σε εκείνο που κέρδισε στο Λονδίνο το 2012. Η ανησυχία του δεν έχει να κάνει με τον δικό του τελικό όσο με αυτόν της εθνικής ομάδας σήμερα. Η Ιαπωνία έκανε αρκετά λάθη στον προκριματικό και κατετάγη δεύτερη πίσω από την Κίνα, στη σκιά της οποίας βρέθηκε το 2008 στο Πεκίνο αλλά και το 2012 στο Λονδίνο. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο ομαδικό», δήλωσε ο Ουτσιμούρα, ο λόγος του οποίου σαφώς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα στην ομάδα.
Στο σύνθετο ατομικό ο Ιάπωνας, που θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος γυμναστής στην ιστορία του αθλήματος, ήταν πρώτος στον προκριματικό με 92.165 βαθμούς, με τον Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης το 2013, Νταβίντ Μπελιάβσκι, να έρχεται δεύτερος με 90.748 και τον πρωταθλητή Κίνας, Ντενγκ Σουντί τρίτο με 90.630. Ο Ουτσιμούρα είναι πραγματικά ασταμάτητος μετά την αποχώρηση του Κινέζου Γιανγκ Γουέι και είναι ο μόνος γυμναστής σε άντρες και γυναίκες, που έγινε κερδίσει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο σύνθετο ομαδικό σε μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/