Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η μάχη του Ειρηνικού

Published

on

Επιστροφή σε μεγάλους αγώνες Νο2 για τον Μάικλ Φελπς που δηλώθηκε σε πέντε αγωνίσματα στους πανειρηνικούς αγώνες.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης κόντρα στους καλύτερους στον κόσμο, θα βουτήξει στα 100μ. ελευθερο, ύπτιο και πεταλούδα, στα 200μ. ελεύθερο και στα 200μ. μικτή ατομική. Από την αρχή της επιστροφής του, αυτά ήταν τα αγωνίσματα στα οποία επικεντρώθηκε ο Φελπς και σε αυτά θα αγωνιστεί του χρόνου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Αυτό σημαίνει ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση για το Ρίο σε πέντε αγωνίσματα, ενώ υπάρχουν και οι δύο σκυταλοδρομίες. Εποχές 2004 για τον Μάικλ Φελπς.

Όσον αφορά τον μεγάλο ανταγωνιστή του, Ράιαν Λόχτι, δηλώθηκε στα ίδια αγωνίσματα συν τα 200μ. ύπτιο. Τόσο ο Λόχτι όσο και ο Φελπς δεν αποκλείεται να μην αγωνιστούν σε όλα τα δηλωμένα αγωνίσματα. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 24. Θεωρούνται ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς εκτός των ΗΠΑ και της Αυστραλίας (υπερδυνάμεις στην κολύμβηση), συμμετέχουν η πολύ δυνατή Νότια Αφρική, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Βραζιλία και άλλες χώρες του Ειρηνικού ωκεανού.

Απουσίες πάντως θα υπάρξουν. Από την Ιαπωνία θα λείψει ο κορυφαίος κολυμβητής όλων των εποχών στο ύπτιο, ο Κοσούκε Κιταζίμα όπως και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των 200μ. πρόσθιο, Ακιχίρο Γιαμαγκούτσι.
Στους αγώνες δε θα συμμετάσχει και ο σταρ των Βραζιλιάνων, Σέζαρ Τσιέλο, οι Νοτιοαφρικάνοι δεν έστειλαν τους Ολυμπιονίκες Κάμερον Βαν Ντερ Μπούργκ και Τσαντ Λε Κλος, ενώ και από τους Κινέζους θα λείψουν Ολυμπιονίκες. Οι Σουν Γιανγκ και Γιε Σίβεν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/