Connect with us

MONEY

Η Μπαρτσελόνα των ευρώ

Published

on

Φουσκωμένος σαν αρσενικό παγώνι και με περίσσεια αυταρέσκεια, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ ανακοίνωσε το δικό του success story. Νέο ρεκόρ κερδών και μείωση του χρέους.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Έχοντας για σύμμαχο τα νούμερα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως τα έσοδα της ομάδας του για τη σεζόν 2013-14 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 509 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που αποτελεί ρεκόρ για τον καταλανικό σύλλογο. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της τριετής θητείας του Ροσέλ το χρέος του συλλόγου έπεσε από τα 430 εκατομμύρια ευρώ στα 331.

Από τα κέρδη της προηγούμενης σεζόν, περίπου 73 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Δηλαδή στο παιδομάζωμα ταλέντων από ολόκληρο τον πλανήτη, τις πληρωμές των αμέτρητων σκάουτερ που διαθέτουν οι Καταλανοί παντού, καθώς και τη συντήρηση των οικογενειών των νεαρών παικτών (όπως συνέβει και με τον Μέσι) τους οποίος φέρνουν στην Ισπανία από διάφορα μέρη του κόσμου.

Εκτός όμως από τις ακαδημίες, η Μπαρτσελόνα επένδυσε και 35 εκατομμύρια ευρώ στη βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων, ενώ υπήρξε και ένα υπόλοιπο 49 εκατομμυρίων ευρώ που έμεινε στο ταμείο.
Επιπλέον, τριπλασιάστηκαν τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων που φέρουν το σήμα της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας το ποσό των 15.000.000 ευρώ. Μεγάλη αύξηση όμως είχε και η επισκεψιμότητα της επίσημης ιστοσελίδας που έφτασε τα 45.000.000 επισκέπτες το μήνα, ενώ και οι πωλήσεις των εισιτηρίων παρουσίασαν συνολική αύξηση 64% από τη σεζόν 2009-10 μέχρι φέτος.

Ευλογώντας τα γένια του, ο Ροσέλ έκανε λόγο για μεγάλο επίτευγμα εν μέσω κρίσης και για το λόγο αυτό θα κατέβει υποψήφιος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία αν και έχει ακόμα τρία χρόνια μπροστά του μέχρι το 2016 που ολοκληρώνεται η θητεία του. Φυσικά η πρόωρη ανακοίνωση, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα δήλωσε πως θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση του προέδρου του καταλανικού συλλόγου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/