Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η νέα Εθνική του χάντμπολ

Published

on

Με πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική ομάδα του χάντμπολ θα ξεκινήσει τον μαραθώνιο για την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η αρχή θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στην Πάτρα κόντρα στην Κύπρο (με τηλεοπτική κάλυψη από τον ΟΤΕ TV), ενώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου στις 2 Νοεμβρίου. Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Με μία εμφανή διάθεση ανανέωσης από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Κρανάκη, στην Εθνική κλήθηκαν οι Τσίλης, Γουργούμης, Κωστακίδης, Παλάσκας(ΠΑΟΚ), Καφαντάρης (ΧΑΝΘ), Ζλατάνος, Δραγκόλας, Μιχαηλίδης (Φίλιππος Βέροιας), Παπαδιονυσίου (Ποσειδών Λουτρακίου), Αραπακόπουλος (ΑΣΕ Δούκα), Μυλωνάς (Αναγέννηση Βύρωνα), Τσακνής, Χάλαρης (ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ), Κρεμαστιώτης, Μαστορογιάννης, Πασσιάς (Διομήδης Άργους), Παπαδόπουλος (Empor Rostock- Γερμανία), Μαραγκός, Τσάτσος (EMSGO- Γαλλία), Μάλλιος (Stralsunder – Γερμανία), Μπασμαλής (Limoges Hand 87- Γαλλία), Ευαγγελίδης (Mecklenburg Swerin- Γερμανία).

Ιβηρική ενίσχυση
Το καινούριο πρόσωπο για το ελληνικό χάντμπολ είναι ο 28χρονος ελληνοϊσπανός αριστερόχειρας Γιάννης Μπασμαλής (φωτογραφία) ή αλλιώς Χουάν Μπασμαλής Γκόμεζ, ο οποίος αγωνίζεται ως περιφερειακός στη γαλλική Λιμόζ στο πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας και θα δοκιμαστεί από τον Γιώργο Κρανάκη. Ο ύψους 1,92μ. ίντερ, στο παρελθόν είχε θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Αραγκόν Σαραγόσα και τη Γκουανταλαχάρα.

Το σύστημα πρόκρισης
Στον όμιλο της Εθνικής εκτός από την Κύπρο βρίσκεται και το Βέλγιο. Την πρόκριση για τα πλέι οφ θα πάρει η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση, μετά από διπλούς αγώνες. Στα πλέι οφ η νικήτρια του ομίλου θα αναμετρηθεί σε δύο αγώνες με μία από τις τρεις ομάδες με τη χαμηλότερη κατάταξη που θα προκύψουν από την προκριματική φάση του Euro 2016. Οι αντίπαλοι θα γίνουν γνωστοί το καλοκαίρι του 2015. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ θα αγωνιστούν στη δεύτερη προκριματική φάση για το Euro του 2018.
Οι υπόλοιποι όμιλοι: 2ος: Εσθονία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, 3ος: Ρουμανία, Ιταλία, Κόσοβο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/